29.6.2014

Tuliainen Tallinnasta

Vaahtera-aulio on kotiutunut mökille yläkerran makuuhuoneeseen. Vielä pitäisi kirppistellä sille sopiva kukkaruukku. Oli tiputellut ikävissään kukkiaan kun olimme muutaman päivän poissa maalta.

Seilattiin lautalla pariksi yöksi Tallinnaan, kun tarjoutui tilaisuus majailla tuttavan asunnossa vanhan kaupungin lähettyvillä. Nukuttiin hyvin, syötiin hyvin ja haahuiltiin kävellen ympäri kaupunkia. Kohtuuhintaista mussutettavaa ja mukavat miljööt löytyivät mm. kahvila/baari Must Puudelista, italialaisravintola Controventosta, Kohvik Boheemista, F-hoonesta ja Kohvik Sesoonista (lounasaikaan kolme ruokalajia ja totaalinen ähky kuudella eurolla). Kulttuurinnälkään auttoi Kumu. Jos aikaa olisi piisannut ja mahalaukkuun mahtunut, olisi testattu vielä Kolm Sibulat ja maleksittu Kadriorgin puiston japanilaiseen puutarhaan.

Tapanani on yleensä hankkia reissuilla kotiinviemisiksi jotakin edullista, käyttökelpoista ja tuoksuvaa. Vaikkapa shampoota, jotakin ihanaa saippuaa - tai tuoksukynttilöitä. Niitä kuluu mökillä aina. Nyt nappasin F-hoonen lähellä Kalamajassa sijaitsevasta Mimesiksestä niitä kaksin kappalein: virolaisen luonnonkosmetiikkamerkin Joikin jasmiinin tuoksuisen ja samoin virolaisen Naturaalian sitruunaruohon tuoksuisen soijakynttilän. Joikin kynttilä pääsi näihin kuviin, Naturaalia täytyy muistaa ujuttaa fotoihin myöhemmin myös. Molemmat kauniin pelkistetysti pakattu ja ihanan tuoksuisia.


Joik scented soy candle is my souvenir from a mini holiday in Tallinn.

2 kommenttia :

  1. Mun kaikki huomioni kiinnittyi vain tuohon jumalaisen upeaan Ebbaan... ;)

    VastaaPoista