16.3.2014

Maalattu parketti

Kaupunkiasunnon lattiat ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Tässä meidän kohtuullisen uudessa kolmiossamme on lattiassa pyökkiparketti, jonka kellertävä väri ei ollenkaan miellytä kummankaan meidän silmää. Muutaman vuoden vanhaa parkettia ei tohdi lähteä vaihtamaan toiseen. Eikä oikeastaan mikään puun värinen tuntunut sopivalta vaihtoehdolta, siksi ei lähdetty parkettia hiomaan ja uudelleen lakkaamaankaan. Päädyttiin lopulta kaikkein halvimpaan muutosvaihtoehtoon, parketin maalaukseen. Kettukarkin entisen asunnon hienon lattian nähtyäni päätös vielä vahvistui. Päätettiin aloittaa yläkerrasta, jossa on kaksi makuuhuonetta.

Yläkerran lattiat maalattiin Mairen mainioita ohjeita noudatellen. Maaliksi valittiin Betolux ja sävyksi Tikkurilan värikartasta Kaoliini. Samalla sävyllä maalattiin jo aiemmin asunnon mäntyportaikko. Lattian kuivumista odotellessa oli aikaa miettiä seinien väriä rauhassa. Niihin sitten lopulta sovellettiin Hanni Koroman oppeja ja maalin väri on nyt sama kuin lattiassa. Efekti on aika hieno, lattian ja seinän raja ikäänkuin katoaa ja huone näyttää tosi avaralta. Kaoliini rajaa myös hienosti ikkunanpuitteet, oven ja vaatekaapit. Ne näyttävät haalean harmaata taustaa vasten raikkailta.

Nyt pyörittelen ensimmäisiä huonekaluja juuri valmistuneessa yläkerran isommassa makuuhuoneessa. Ihana vaihe. Alla vielä kuva josta näkee miltä huoneen toinen pääty näytti kellertävällä parketilla ja maalarinvalkoisilla seinillä. Ei huano sekään, mutta kyllä nyt on enemmän mun makuun. Tekee mieli tehdä mahdollisimman pian sama temppu alakerrallekin, siellä odottavat maalaria olohuoneen ja keittiön lattiat.

(Ennen-kuvia en malttanut remppatohinoissani ottaa, mutta Instagramissa näkyy muutamassa kuvassa työvaiheita!)

Started painting our parquet floors with an off white colour - definitely worth the effort!


24 kommenttia :

Maire kirjoitti...

Oikein hyvältä näyttää, tosi kaunis lopputulos! Kyllä se vaan niin on, että valakone tekee ihmeitä huoneelle kuin huoneelle. Skool uudelle sävylle ja remppareiskoille!

Nalle kirjoitti...

Kyllä vaan näyttää hyvältä. Tunnelma on melkein kuin maalla, kesä tuli heti.

Anonyymi kirjoitti...

Ja kiva kun on sellaista mitä voi maalata. Täällä on sellaiset epämääräiset 70-lukulaiset lattiat, valkoista olohuone-keittiö-eteinen, makuuhuoneissa sininen ja kaks muuta harmaat. Niille ei voi tehdä mitään, ja kun on vuokra kämppä niin ei voi poistaa... Ja joo, eivät ole yhtään siistin näköiset.

Unknown kirjoitti...

Koko huone muuttui aivan toiseksi lattian maalauksella, hieno.

Unknown kirjoitti...

Ihana tuo valkoinen lipasto. Voi miten etsin just tuollasta ja niin tuon kokoista meidän vierashuoneeseen.

Riikka - Hunajaista kirjoitti...

oi oi oi miten kauniit kuvat ja kyllä valkoinen lattia tekee paljon! :) ihana!

Maija Eskurista kirjoitti...

Voi voi... nyt napsahti. Entisen omistajan mukaan meidän olohuoneen ällön laminaatin alla on vanha parketti...

Anonyymi kirjoitti...

Vau!! Tosi hieno lopputulos! Kuinka kauan odotitte maalin kuivamista? Oliko pikkukoirat lähettyvillä maalauksen aikana? Mun tekis mieli myös maalata lattiat mutta pelkään jotta se maalinhaju on liian voimakas koiralle. Voiko kämpässä asua koiran kanssa esim. viereisessä huoneessa jos toista huonetta maalataan? Mitä luulet?
Tv: Lotta Evelina

Anonyymi kirjoitti...

Minä taas olen vastarannan kiiski, sillä en pidä näistä valkopesuista ollenkaan. Itse olisin hionut ja sävyttänyt parketin jonnekkin koivuparketin suuntaan. Paljon arvokkaamman näköinen ja jotain kontrastia olisi sentään säilynyt.
-Rosanna-

Annika kirjoitti...

Skool ja kiitti inspiraatiosta :)

Annika kirjoitti...

Hei totta, vähän sama fiilinki kuin maalla! Hyvä niin.

Annika kirjoitti...

No voi piru. 70-lukulaisuus on aika mainiota usein, mutta harmillista jos teiän lattiat edustaa sitä epämääräistä osaa.

Annika kirjoitti...

Muuttui kyllä yllättävänkin erilaiseksi, ei olis arvannut että lattia vaikuttaa niin paljon. Mutta hyvä että vaikuttaa :)

Annika kirjoitti...

Lipasto on nappilöytö eräästä lahtelaisesta osto- ja myyntiliikkeestä kymmenen vuoden takaa. Muistan kun ronttasin sitä hiki päässä puodista kotio, mutta kyllä kannatti. Se oli kaikkine kolhuineen ja valuvine valkoisine maalipintoineen rakkautta ensisilmäyksellä. Toivottavasti täydellinen lipasto tulee pian suakin vastaan, miia!

Annika kirjoitti...

Kiittikiitti Riikka!

Annika kirjoitti...

No nyt vaan parkettia kaivelemaan, jos se vaikka onkin sellaisenaankin hieno! Aloin miettiä että voiskohan laminaattiakin maalata, mahtaakohan siinä pinnassa maali pysyä...

Annika kirjoitti...

Vastarannan kiiskiä tarvitaan, kiintoisaa keskustelua syntyy kun on erilaisia näkövinkkeleitä! Kontrastista olen samoilla linjoilla, sitä pitää minusta olla. Nyt täytyy tehdä se toisilla tempuilla, kun lattia on vaalea.

Sanna kirjoitti...

Ompa komee lattia! Meillä kellastunut (KAUHEA) 80-luvun tammimosaiikkiparketti ja olen "valkopesua" kaavaillut jo vuosia, mutta kun mistään ei tunnu löytyvän ohjeistusta mosaiikkiparketin maalaamiseen. Vai päteeköhän siihen myös samat neuvot kuin muuhunkin parkettiin?

Annika kirjoitti...

Moi Lotta Evelina, ja sori että vastaaminen on kestänyt näin kauan! Meillä tuo maalattu lattia on yläkerrassa ja kun pistettiin huoneen ovi kiinni ja järkkäiltiin ilmanvaihtoa niin että ilma kiertää alakerrasta ylöspäin, ei hajua paljon alakerrassa tuntunut. Koirat eivät olleet moksiskaan.

Annika kirjoitti...

Eikö lie samoilla neuvoilla maalaudu mosaiikkikin. Ihan vasta luin Kesällä kerran -blogin Sannan kirjoituksen aiheesta: http://divaaniblogit.fi/kesallakerran/2014/03/12/ylakerran-remonttikuulumiset-vol-2/

WEEKDAYCARNIVAL kirjoitti...

Matto<3 <3 <3 <3

Coconutgal kirjoitti...

wauwauwau tykkään:)
meandmymonkeysss.blogspot.fi :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kerrotko, millä pelillä hioitte lattian, ja oliko jälki hyvää? Entä kuinka kauan annoitte lattian kuivua ennen kuin kannoitte kalusteet sisään?

Annika kirjoitti...

Hiottiin ihan käsin, sellaisella varrellisella hioma-asialla. Ensin aika karkealla paperilla ja sitten pikkuhiljaa hienommalla. Aika hikistä hommaa oli kyllä, mutta hyvä tuli :) Maalin annettiin kuivua ihan rauhassa Betoluxin ohjeen vaatima aika (olisko ollu kaksi-kolme viikkoa) ennen kalusteiden kantamista huoneeseen. Se kannatti - maali kovettui niin hyvin ettei siihen ole tullut jäljen jälkeä.