28.7.2013

Kahvihetki

Kun olin pikkuplikka, perheemme vietti kesiä maalla suolammen rannalla. Isäni 70-luvulla rakentamassa lautarakenteisessa mökissä ei ollut sähköjä ja vesi juoksutettiin kaivosta ämpärillä  keittiöön. Lankapuhelin oli - sellainen joka aina ukkosella kilahteli. Eikä ollut kahvinkeitintäkään. Kahvi keitettiin kuumentamalla ensin vesi kaasuhellalla ja sitten liruttelemalla suodattimen läpi termospulloon. Mä voin vieläkin helposti haistaa nenässäni sen kaasuhellan liekin ja suodattuvan kahvin tuoksun, kun vaan vähän ummistan silmiä. Joskus fiilistelen ja lorotan kahvin omalla mökillä kuppiin samalla metodilla. Nyt se sujuukin ylellisesti kun on tuo Tip tip. Vanhan, talon mukana tulleen alumiinisen suodattimen päästin posliinisen tieltä eläkkeelle.

Mainio kahvinkeittoaiheinen keittiöpyyhe saatu blogin kautta Kaunisteen mahottoman mukavalta Millalta.

Sometimes it´s nice to brew coffee the old fashioned way. Cute kitchen towel with coffee brewing tutorial is a gift from Kauniste. Check out their selection of other pretty things too!
.

18 kommenttia :

 1. Muistan kanssa miten mummu teki kahvinsa noin, ja kilahtelevan puhelimen :D Meidän lapset kyllä jää paljosta paitsi ;) Ja kaunis Kaunisteen pyyhe :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyajan vekaroilla on sitten toisenmoiset muistot, mutta varmasti yhtälailla tunnelmoitavat :)

   Poista
 2. Kielipoliisia haittaa kyllä melkoisesti tuo suoda-ttimen. Mutta muuten vallan hieno pyyhe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh, mulla ei tuommosta kohtaa tekstissä näy. Mahtaiskohan sulla olla selaimessa jonkun sortin automaattinen tavutus?

   Poista
 3. Siis siinä pyyhkeessä lukee (toiseksi alimmassa kuvassasi näkyy hyvin): 4. Kaada (rivnvaihto) vesi (rivinvaihto) suoda (rivinvaihto ttimen (rivinvaihto) läpi.

  Ei varmaan vaikuta automaattiset tavutukset tällaisiin mokiin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei :D. Sori että ilmaisin itseni epäselvästi.

   Löysin toisenkin virheen pyyhkeestä: kahvi hetki. Harmi, ettei tekijä ole tajunnut kielenhuoltajaa käyttää. Minulta ainakin jää pyyhe ostamatta tällä perusteella... plus että epäilen muissa tuotteissa olevan vastaavia virheitä. Mikä ei ole ollenkaan hyvä asia.

   Poista
  2. Aaaa sä meinasit pyyhettä, siitä en hoksannu kattoakaan! Heti etin virhettä vaan omista tavutuksistani :D Taitaa olla enempi esteettisin perustein tavutettu, kauniisti lainehtii noi t-kirjaimet yhteen.

   Poista
  3. No nyt nää kommentit luikahti outoon järjestykseen kun mä vielä korjailin omaani :/

   Poista
 4. Tulee ihan mamma mieleen tuosta kahvinkeitosta. Mammalla oli kyllä ihan kahvinkeitin, mutta silti hän keitti kahvit "tislaamalla", eli valuttamalla kattilassa keitetyn veden suodattimen läpi.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia! Mä olen muutaman kerran tehnyt kahvin nuin kun meni keitin rikki. Eihän sitä nyt ilman kaffeeta voinu olla :)

  VastaaPoista
 6. Minä en sit pääse yli tuon Tip Tipin kauneudesta!
  Pyyhe tulee kyllä hyvänä kakkosena.
  Näyttää aivan ihanalta tuota kalpean vaaleanpunaista seinää vasten.

  VastaaPoista
 7. Niin ihania kuvia. Mikä käsinkosketeltava tunnelma <3

  VastaaPoista
 8. Mun lapsuudessani keitettiin porokahvia ihan normipannulla. Sittemmin tuli lasipannu, eli se sellainen, jossa vesi oli alapannussa, yläosa laskettiin siihen päälle. Yläosasta tuli vesipannuun putki, putkessa jousi ja yläosassa porot. Kun alapannussa vesi alkoi kiehua, jousi antoi periksi ja vesi nousi yläosaan, kun yksi lärpäke antoi periksi. Pannu otettiin liedeltä ja vesi pysyi aikansa siellä porojen seassa, sitten humpsahti putkea alas valmiina kahvina. Yläosa otettiin irti ja siitä kaadettiin porosakka roskiin. Alapannussa oli puhdasta kaffeeta. Sitten alettiin keitellä tuolla suodatinsuppilosysteemillä termoskannuihin. Sitäkin vaihetta kesti varmaan pari vuotta. Vasta tämän jälkeen meillä siirryttiin sähköisiin kahvinkeittimiin.

  VastaaPoista
 9. Tip tip on niiiiiin hieno! Jos tuollainen tulee vastaan joskus, niin osta mulle pliiiis! Itseasiassa bongasin ystävän ikkunalaudalta samanmoisen ja se peijakas oli istuttanut siihen kasvin! Myisköhän se sen mulle kahvintekoon...? ;) Ihkut kuvat!

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo tip tip... Ensimmäsitä kertaa näin ylipäätänsä sellaisen kirjoituksessasi taannoin...
  Pyyhekin on ihastuttava!

  VastaaPoista
 11. Kaunista jälleen! Sinulle on haaste http://fiinantaika.blogspot.fi/2013/07/lempipaikka.html

  VastaaPoista
 12. Oi, ihastuin tohon keittiöpyyhkeeseen!! :)

  VastaaPoista