15.10.2012

Uusi kesähuone


Vinttiin vievän oven takana on kaikessa hiljaisuudessa valmisteltu kesähuonetta. Pohjoisessa valossa kylpevän kammarin seinät ovat lastulevyä, lattia ö-laatuista lautaa ja katto klohmuista vanerin hukkapätkää. Pieni komeron ovi on kierrätystavaraa toisesta rintamamiestalosta. Sekundamateriaaleista ja keskeneräisyydestä huolimatta huone on ehkä ylellisintä mitä kuunaan olen nähnyt, ainakin siltä tuntuu kun katselee ovesta sisään.  

Kattoon suunniteltiin alunperin panelointia, mutta vaneri onkin niin hieno että se saa jäädä noin. Huone sai sen mukaan jo nimenkin: vanerikattohuone.

A new summer room in the house made out of second-rate materials. I especially LOVE the unfinished plywood ceiling.
9 kommenttia :

 1. Tuo ovi oli ihan samanlainen kuin meillä vintin ovi, katon viisteet ja kaikki! Pitäisiköhän meilläkin tehdä vintistä huone. Tuo teidän versio näytti sen verran houkuttelevalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva Kivitikka, kannatan vinttihuoneaietta! :)

   Poista
 2. Vanerikatto näyttää tosiaan hyvältä. Kierrätysovi istuu tilaan ja tyylin kuin teetetty hansikas.

  VastaaPoista
 3. Hieno katto tosiaan! Vaneria löytyy myös meidän rintsikasta ja ihan alkuperäisenä, meillä on nimittäin kuistin seinät verhoiltu lakatulla vanerilla! Pidän kovasti, vaikka aika "outo" seinämateriaali onkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä täällä vielä arvon että pitäiskö katto lakata niin että se aikaa myöten tummuu ja kellastuu. Toinen vaihtoehto olis käsitellä se semmosella aineella joka säilyttää puun pinnan vaaleana. Vaikea päätös, molempi parempi. Teidän kuistin seinät lienee tosi kauniisti ajan kuluessa patinoituneet?

   Poista
  2. On tummunut vaikka on lakattu..just sillä lailla kivasti patinoitunut. Ja kun ne on lakattu niin niitä voi pyyhkiä, vaikka ei kattoa kai niin ole tarvis, ainakaan usein...mutta lähtee pöly irti helpommin... ja hämppärin seitti :)

   Poista
 4. Saako udella miten olette kiinnittäneet vanerit kattoon? meille on tulossa vanerikatto myös, mutta paras kiinnitystekniikka on vielä hakusessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena, vanerit on ihan vaan naulattu kattoon semmosilla kapeakantaisilla lankanauloilla.

   Poista