16.10.2012

Ryijyn sovittelua
Vanerikattohuone on vielä saumauksia, maalia ja listoja vailla. Kesähuone on syksylläkin jo niin kylmä, että maalaushommat jäävät auttamatta ensi kevääseen. Mutta sisustustahan voi keskeneräisyydestä huolimatta jo fiilistellä. Ihan ensimmäiseksi kannoin huoneeseen huikean sinisen ryijylöytöni. Se menee aika hienosti yksiin tuon vanhan komeron oven patinoituneen värin kanssa. Pitsipäiväpeittoakin vähän jo mallailin. Ja uutta lamppuostosta, laitan siitäkin kuvia kohtapian.

Kiitos muuten vinkeistänne, laitoin ryijystäni viestiä Suomen käsityön ystäviin ja sieltä neuvoivat vielä edelleen ottamaan yhteyttä Suomen käsityömuseoon. Mallia ei löytynyt heidän tietokannoistaan mutta museolta arveltiin sen olevan kotimainen teollisesti valmistettu ryijymatto. Tyyli muistuttaa kuulemma Marjatta Metsovaaran kädenjälkeä, niinkuin kommenttilootassakin arveltiin.

The new room in the house is still unfinished, but I couldn´t resist spreading the fabulous blue thrifted rya rug on the floor.

(Ylempi kuva / first photo Mikko Rasila)4 kommenttia :

 1. Miten kiinnititte vanerin kattoon, vaiko ihan ronskisti ruuveilla, joita kuvasta ei vain näe? Haaveilen vaneriseinästä, mutta en keksi miten saisin vanerin kiinnitettyä ilman rumia näkyviä ruuvinkantoja. Liimatakaan en haluaisi.

  VastaaPoista
 2. Naku, vanerit ihan vaan naulattiin kattoon. Käytettiin sellaisia kapeakantaisia lankanauloja, ne eivät juurikaan erotu kun kattoa paikan päällä katselee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta. Taidan lähteä naulakaupoille :)

   Poista
 3. Ihan älyttömän kaunis huone! En saa tarpeekseni tuosta sinisestä.

  VastaaPoista