17.10.2012

Golden bell


Alvar Aallon suunnittelema Kultakello -valaisin (a330s) tarttui mukaan Finnish design shopin Katajanokan pop-up-myymälän loppuunmyynnistä. Lamppu roikkui hienossa myymälätilassa niin korkealla melkein katonrajassa, ettei sitä ollut kukaan vielä hoksannut poimia omakseen hyvällä alennuksella. Mies sen huomasi ja onnellisina kiikutimme sen kassan kautta maalle. Aika fiini lamppu kesähuoneeseen, mutta fiini on itse kesähuonekin!

Mitenkäs siinä Kultakellon pakkauslaatikossa lukikaan, "Buy now, keep forever". Taatusti pidämme, lamppu on niin upea.  

Artek Golden bell lamp by Alvar Aalto was on sale at Finnish Design Shop´s pop-up-store closeout. A classic shape with a timeless brass finish, a lamp to keep forever.


21 kommenttia :

SarP kirjoitti...

Sopii kyllä hyvin kokonaisuuteen.
Meille on haaveiltu tämän sisarta valkoista opaalilasista A440 mallia. Lampun hintaa vaan karkaa käsistä: kun siihen ihastuin vuonna 2008 hinta oli jotain 285€, nykyisin hinta on 400€. Markkinoille on tullut myös Tapio Wirkkalan ihastuttava malli TW002 ja nyt pähkäilen näiden välillä kunnes taas hinnat karkaavat käsistä ;).

Riikka - Hunajaista kirjoitti...

oi, toi sininen ryijy ja kultainen lamppu...! ja jos katto jää vielä vaneriseksi, oon niiiiiiiin kade tosta huoneesta!

Jutta kirjoitti...

Meille Kultakello tuli hulluilta päiviltä joku vuosi sitten. Se on aivan ihana, varmaan lempivalaisimeni meillä.

hr kirjoitti...

Tuo on minunkin ehdoton suosikkini. Ja muutenkin uppoavat juuri nyt nuo vintin värit: tummansininen, kulta ja oranssihtava puu.

Suvi kirjoitti...

Aijai, nyt käy kateeksi! Olen juuri haavellut samasta ihanuudesta... Silmä on hakeutunut jo jonkin aikaa kullan- ja kuparinvärisiin valaisimiin ja tuosta on tullut suosikkini.

Pääsky kirjoitti...

oooh, aivan ihania, molemmat

Emma kirjoitti...

Upea pari, lamppu ja ryijy :)

Hanna-Katariina kirjoitti...

Mekin kotiutimme samaisen valaisimen Jutan tapaan Hulluilta Päiviltä ja laitoimme roikkumaan ruokapöydän ylle. Pitkään haaveissa ollut messinkinen kaunotar ei ole kaduttanut hetkeäkään. Joka kerta keittiöön astuessa se hurmaa hiljaisella eleganssillaan.

Vinkkinä tästä ja muista Artekin tuotteista haaveileville: Artek Aitta Helsingin Hermannissa kätkee sisälleen ihania aarteita tuntuvin alennuksin. Taisipa kultakelloa löytyä satasen ovh:ta halvemmalla kun viimeksi piipahdin – itse ostimme sieltä Tapiovaaran Pirkka-penkin huomattavan alennuksen innoittamana.

Kesähuoneestanne on tuleva upea! En malta odottaa jatkoa.

Rouva P kirjoitti...

Oioioi! Haaveilen itsekin tuosta lampusta, kirjoittelin aiheesta äskettäin blogiinikin. Lucky you!

Anna / Kuvan mukainen kirjoitti...

Voi mikä löytö täytyy sanoa! Hurjan kaunis tämä.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla tuo hopeisena ja tykkään törkeästi! :D

Upeat sävyt tulee teidän vaneriviihtymöönne.

Annika kirjoitti...

Hullut päivät on välillä kyllä hyvät tissainin kotiuttamiseen. Meillä on sieltä hankittu Lisa Johansson-Papen messinkilamppu ja jotakin Artemideakin olen sieltä joskus kytännyt.

Annika kirjoitti...

Hei kiitos Aitta-vinkistä, siellä pitää mennä käymään! Ja kultakello teidän kyökissä on NIIN kaunis.

Annika kirjoitti...

Vaneriviihtymö! Siitä tuli nyt kyllä mun uusi lempisanani :)

Annika kirjoitti...

Oi se A440 on superkaunis myös! Oho, aikamoista nousua hinnassa.

Anonyymi kirjoitti...

;D hyvä kun kelpaa! :D

Teidän talo on kyllä sellaista loistolöytöjen ja hylättyjen asioiden kauniina näkemisen juhlaa ettei mitään rajaa. Superblogi. :)

Hanna-Katariina kirjoitti...

Noäläny! Piti nyt vielä oikein tulla takaisin tähän kommenttiketjuun jakamaan seuraava ilouutinen aiheeseen liittyen: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=375273992550769&set=a.320969844647851.73367.320959761315526&type=1&theater

Iik!

Annika kirjoitti...

Uiui, tuonnehan pitää yrittää ehtiä pyörähtämään! Kiitti vinkki-Hanna-Katariina!

Sarr kirjoitti...

Heippa, oletko ollut valaisimeen tyytyväinen? Mietinkin nyt tuollaisen hankintaa makuuhuoneeseen, onkohan liian pieni yksinään tuomaan valoa?

Salla kirjoitti...

Minä utelisin tätä samaa! :)

Annika kirjoitti...

Moi! Valaisin ei valaisen ylöspäin juurikaan, mutta alaspäin oikein hyvin. Tekee sellaisen tunnelmallisen fiilikseen tilaan - voisi olla makkarissa siksi aika kiva. Mutta sellaista kirkasta yleisvaloa se ei siis anna.