11.4.2012

Museo


Maalla keittiön nurkassa on huomaamaton kapea ovi jota kukaan ei juuri koskaan hoksaa avata. Sen takana on ilmeisesti viimeksi 80-luvulla käytössä ollut pieni vessa. Koska tilalle ei ole muutakaan käyttöä, on pikku toiletti toistaiseksi museoitu. Sitä ei ole sen enempää siivottu eikä mihinkään purkkeihin ja purnukoihin ole koskettu. Käsipyyhkeet roikkuvat naulassa ja punaisen kangaslokerikon taskusta kurkkaavat partasuti ja kynsiharja.

Koko muu talo on nyt aikalailla pintaremontoitu ja on tavallaan viehättävää että huussin ovesta kurkkaamalla voi palata vuosikymmenien takaiseen elämään.

The country house is almost completely renovated, but behind a small door in the kitchen some 70´s feeling is still left. We left the little toilet intact intentionally, it´s a reminder of earlier life in the house. A toilet museum.
.

19 kommenttia :

 1. Ei oo todellista! Miehen kotona on pieni vessa, jossa on täsmälleen tuota samaa valkoraidallista sinistä levyä seinissä - puoleen väliin seinää tietysti. WC-pönttö on tosin paljon modernimpaa mallia. Viime kesänä maalasin katon ja seinien yläosat raikkaan valkoisiksi, jynssäsin ikilevyt putipuhtaiksi, hommasin uuden peilin ja valot. Nyt on raikasta ja silti jotenkin vanhaa.

  VastaaPoista
 2. Its great looking at your pictures of rintamamiestaloa. Its reminds me exactly the feeling of my mummos house in northern Finland. mm.. so sweet to remember childhood in the 70-ies. And oh the scary old toilet...

  VastaaPoista
 3. Hieno museo, hienot kuvat. Ihastuin heti tuohon turkoosiin piikkipariin seinässä. Hammasharjanaulakko? Mitä lukee pyyhkeessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu taitaa olla hammasharjojen riiputtamiseen se piikkipari. Ja pyyhkeessä lukee muistaakseni "Työlki ellää mut kaupal rikastuu". Haha, pitäis ehkä ottaa siitä onkeen :)

   Poista
 4. Joo, älä tee mitään! Ihana kotimuseo!

  VastaaPoista
 5. Ooh! Hieno ajatus säilyttää se tuollaisenaan. Ens kerralla kyllä aion tarrata tuohon kahvaan!

  VastaaPoista
 6. Lotta Evelina12.4.2012 klo 11.47

  Olen samaa mieltä Annan kanssa: älä tee mitään! Jätä se sellaiseksi!! Ajattele kuinka jännää että sinulla on tälläinen tavallaan "salainen" paikka jossa aika on pysähtynyt. Jos minulla olisi tuollainen "salapaikka" menesin sinne miettimään ja pohtimaan ideoita kun yksinäisyyden tarve iskee. Ihastuin valtavasti kuviisi ja varsinkin tuohon siniseen kaakeliin!! Olen tämän jo aiemmin varmaan maininnut mutta sinun blogi ja kuvat inspiroivat minua aivan valtavasti. Asun itse Ruotsissa kerrostalossa keskisuuressa kaupungissa mutta kaipaan joskus iki-omaa vihreää taloa.

  VastaaPoista
 7. Tulipa kotoisa olo näistä kuvista ;).. Juuri samoja elementtejä löytyy meiltäkin. Ja yksi pieni koppi (lue wc) on koskematta. Jännä miten ennen on huiskittu maalipensselin kanssa niin, että sitä maalia on pirskoteltu johtojen päälle ja vähän osunut katkaisimiinkin.

  VastaaPoista
 8. Ihana! Niin tuttuja juttuja lapsuudesta. :)

  Sissi

  VastaaPoista
 9. Voi mitä kuvia menneestä! Mummollani oli Oulussa 50-luvulla Teho-baari, joka sai nimensä juuri kyseisestä Teho-wc:stä. Inspiroiva vehje ;o)Seinän sininen polttoemaloitu paneli näyttää taas Mani-levyltä, jonka vientiä äitini hoiti ansiokkaasti 50-luvulla. Hymyilyttää...

  VastaaPoista
 10. Jos saan ehdottaa, niin ottaisin wc:n käyttöön mitään siitä muuttamatta, jos vain vesikalusteista saa toimivat.
  -anonyymi lukija-

  VastaaPoista
 11. Mikä ihana kurkistus toiseen aikakauteen. Tuo partasuti on pongattu myös oman iskän tujupussista.

  VastaaPoista
 12. Ei oo todellistakaan :D pieni vessamuseo! Salaiset pienet huoneet omassa kodissa on hirmu jännä ajatus. Vähän kuin astuisi omaan narniaansa...
  Tuo raitapaneli oli kyllä tosi suosittua aikoinaan. Sitä oli äidilläni keittiössä oranssina vielä 5 vuotta sitten ;)

  VastaaPoista
 13. Ihanan jännä paikka,todella koukuttava ja tulee jotenkin ihan oma mummola lapsuudessa mieleen. Jään seuraamaan ihanaa blogiasi:)

  VastaaPoista
 14. Tuli lapsuudenkotia ikävä! Varsinkin tuo ovenkahva, joka lukitaan nostamalla kahva sisäpuolelta ylöspäin oli ihana. Lisäksi siellä oli juuri tuo saman värinen muovipaneli ja miltei samanlainen lasihylly peilin alla 90-luvun puoliväliin saakka, kunnes muutimme pois talosta. Uudet omistajat eivät ehkä hoksanneet museoida talon ainutta vessaa. Sääli.

  VastaaPoista
 15. Tutunnäköinen puulaatikko saunalla. Katselen parhaillaan samanlaista mökillä. Alkon vanha puulaatikko on toiminut hyvin tuvan uunin kupeessa halkolaatikkona.
  Haluan ehdottomasti osallistua huippuhienojen emalipannujen arvontaan...toivoisin onnen suosivan. Pannuille olisi käyttöä mökillä.
  Reposalmen Irmeli

  VastaaPoista
 16. milloin kys. talo on rakennettu, hieno teho wc

  VastaaPoista
 17. m.henrik, talo on vuodelta 1948. Vesivessan saapumisvuotta en valitettaavasti tiedä.

  VastaaPoista