29.2.2012

Reissukassi


Viikonloppukassin voi huoletta jättää mökillä purkamatta ja levälleen jos se on nätti. Ruskea konjakinvärisestä nahasta tehty Zaran kassi on juuri sellainen, se näyttää kivalta kaikissa huoneissa ja saa siksi ajelehtia siellä täällä komeroon joutumatta. 

Ja jottei menisi vallan muotiblogaamiseksi, pähkäiltäköön samalla takka-asiaa. Makuuhuoneen vanha takka on joskus muinoin sähköistetty; tulipesään on asennettu vastukset ja seinällä takan vieressä on termostaattinappula. Helppoa mutta epätunnelmallista. Vakavassa harkinnassa on vastuksen poistaminen ja takan palauttaminen alkuperäiseen asuunsa haloilla lämpiäväksi. Nuohooja tuli jo katsastamaan hormin kuntoa, mutta projekti tyssäsi siihen että hormin pelti oli ruostunut kiinni. Jumissa on ja pysyy - ja tiukasti. Pitäisi toimertua sille nyt jotakin tekemään.

My cognac brown Zara plaited shopper looks so nice it´s ok to leave it lying around unpacked for the whole weekend.


14 kommenttia :

 1. Kassi on kaunis ku mikäki.

  VastaaPoista
 2. Ylin kuva. Voihan huokaus.

  VastaaPoista
 3. Ompa kaunis, tyylikäs kassi.

  VastaaPoista
 4. Toimertua - loistava sana, olin ihan unohtanut! On kassikin hieno.

  Lempi Sveitsistä

  VastaaPoista
 5. Tuo kassi pitäis melkein käydä kurkkaamassa livenä, niin monessa blogissa olen sitä ihastellut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tintti, Rillis, Minna, Lempi ja Hanna, eikö ookin soma! Justiinsa jossakin internetsissä näin tuosta viikonloppukokoisesta väskystä pienemmänkin version, semmosen käsilaukkumallin. Sekin olisi kyllä kiva käsivarrella keikkumassa...

   Ja Mani, sen kerran kun ukko ottaa jonkun kuvan ni sitten sää huokailet! :D

   Poista
 6. Meidän talon kaksi pönttöuunia oli myös aikoinaan sähköistetty, Bertta-täti oli aikaansa seuraava nainen ja totta kai leskeksi jäätyään sähköisti uunit kun se oli niin helppoa ja vaivatonta ja tämä pikkutalo lämpesi yösähköllä. 90-luvun lopussa vastukset poistettiin ja nyt me saamme nauttia ihanista toimivista uuneista ja elävästä tulesta siinä samalla :) Talon alkuperäinen asukas Bertta ei ollut meidän sukulainen, mutta hän oli kylällä aika legendaarinen henkilö ja olemme hänestä kuulleet paljon. Pyrimme remontoimaan taloa vanhaa kunnioitaen, mutta aina vähän mietityttää, mitähän se Bertta olis asiasta tuumannut (hassua, tiedän!). Viime kesänä helpotti kun hänen sukulaisensa kävi meillä, ja näin talosta kuvia Bertan ajalta ja kuulin, että hän oli hyvin ajan hermolla elävä nainen, jolle oli tärkeää uudistuminen ja uudistaminenkin :)

  Ihanaista viikonloppua toivottelee JohannaMaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mahtava Bertta-täti! Tuo on niin totta että aina remonttia tehdessä ja taloon jotakin muutoksia miettiessä funtsaa mitä edelliset asukkaat niistä tuumisivat - vaikkei heitä olisi tuntenutkaan. Mulla on ihan samanmoiset aatokset!

   Poista
 7. Onnea projektiin! Meillä kaivettiin 20-lukulaisen talomme kakluuneista sähkövastukset pois syksyllä. Toinen uuni saatiin toimimaan vasta joulun jälkeen - muuriin piti tehdä reikä, jota putoilleet tiilet ja naakanpesät saatiin pois hormia tukkimasta. Aika hommahan siinä oli, varsinkin kun ammattilaisia oli vaikea saada, ovat niin kiireisiä. Projekti kesti yhteensä melkein puoli vuotta, nuohoojat kävivät ihmettelemässä uunin toimimattomuutta useasti.

  Toivottavasti teillä homma käy helpommin. Oikea valo on kyllä tunnelmallinen.

  VastaaPoista
 8. Valo, mitä mää sekoilen. Tuli, tarkoitin arvatenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jännitän millaisessa kunnossa hormi on, se selviää vasta kun peltiongelma on jotenkin ratkaistu. Voi kun ei tarvittais muuraria!

   Ja tuleehan siitä oikeasta tulesta superhieno valokin :)

   Poista
 9. Olenpa tuota kassia ihastellut niin monessa blogissa kuin ihan livenäkin, hieno se vaan on! Saattaapa jopa olla, että pieni harmitus hiipii hipiään, jos laukkua ei enää tuon ketjuputiikin valikoimissa ole / tule..

  Mutta miten ihanaa on löytää pitkäaikaisen suosikkibloggaajansa sivupalkista oma blogi! :)

  VastaaPoista
 10. Wikke, kivaa! Sun blogista kuullaan vielä, sullon niin hieno tyyli :)

  VastaaPoista