20.10.2010

Ultima Thule


Tapio Wirkkalan Ultima Thule -lasit ovat osoittautuneet arkikäytössä aivan huipuiksi. On the rocks -koko on justiinsa passeli juomalasi, se vetää mukavasti melkein kolme desiä. Kaapista löytyvät myös mittasuhteiltaan kauniit vesilasit ja minipienet snapsilasit. Osa kokoelmasta on vanhempien muinoin häälahjaksi saamia, osa hamstrattu edukkaasti Kärkkäiseltä. Vesikannukin oli siellä selvästi halvempi hinnaltaan kuin muualla näkemäni.

11 kommenttia :

Merja kirjoitti...

Meillä Ultimat on sunnuntailasit. Joka sunnuntaiaamu katan nuo pöytään, ne tuovat jotain ekstrafiilistä. Ihanasti muuten tuo Fokus-kangas tuolta toistaa tuota Ultiman kuviota..

Sarppu kirjoitti...

On kyllä kaunis sarja ♥

Purnukka kirjoitti...

Meilläki olis niitä vanhan liiton laseja tuolla kaapissa 4 kappaletta ja vielä paketissa. Ei vaan raaskis ottaa käyttöön, vaan taitaa olla vielä tyhmempää hautoa niitä siellä :D

Sanna kirjoitti...

meillä on kans ultimat arkikäytössä:)
nyt tarkoituksena ostaa jokin oikea arkilasisarja kun harmittaa noiden hajoileminen. vuoden sisällä useampi jo hajonnut käsin tiskatessa:(

SinikkaLeena kirjoitti...

Inhosin monia vuosia Ultima Thulea. Kaverin kotona oli niitä astioita 80-luvulla. Äitini ja isäni ovat saaneet häälahjaksi kynttilänjalkoja. Nykyään pidän noista -erityisesti kynttiläjaloista. Äiti ei ole vielä suostunut niitä kierrättämään minulle:)

Liinu kirjoitti...

Meillä oli lapsuudenkodissani sarjan jälkiruokakulhoja arkikäytössä. Söimme niistä aina aamiaismurot, enkä muista sen tuntuneen erityisen luksukselta :D. Äitini tosin saattoi olla eri mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

On sulla komeet arkilasit!

Mä en pitänyt vielä 10 vuotta sitten ultimateista nyt kyllä osaa jo nähdä kuinka kauniita ne ovat! Äidiltäni löytyy paljon kyseistä sarjaa.

Baba kirjoitti...

Jääkylmä Pepsi Max jäillä maistuu paremmalta isoimmasta ultimasta kuin mistään muusta lasista!

Marianne kirjoitti...

Nää sun kuvat on niin hienoja.

Rhia kirjoitti...

Ultima Thule on kyllä yksi kaikkien aikojen suosikkini näistä kotimaisista lasistoista. Itseltä löytyy käytöstä tarjoilulautasia, pullalautasia ja snapsilaseja. Vai oliko ne liköörilaseja, no tuotannosta poistunut koko kuitenkin, ostin niitä Iittala Outletin poistolaarista aikoinaan.
Mua viehättää tarina lasimalliston suunnittelun ja työstön takana. Jännittävää ajatella että hiiltynyt puu on antanut mallin lasin rosoiselle pinnalle. Haaveilen myös juomalasien hankkimisesta :) kaapit vaan on niin täynnä kaikenlaisia astioita että tavallaan sen vuoksi olen vältellyt hankkimasta lisää tavaraa vaan pölyttymään. Kaikkia kun ei kerkiä millään käyttää :D

Inaria kirjoitti...

En voi sitten millaan sietaa Ultima Thulea. Vanhempieni koti on oikea antiikkipesake ja taynna KAIKKEA lasitaidetta, kippoa ja ponttoa. Ultima Thule on ollu aina ykkos inhokkini.

Paras ystavani Lontoossa kuitenkin rakastaa Thulea ja nyt kun pisarat ova uudelleen tuotannossa, niita nakee harva se paiva paikallisissa lehdissa.
xxx