17.11.2009

Hyvässä seurassa
Viime viikonloppuna viihdyttiin vaihteeksi maalla plikkaseurassa.  Kylmässä hytisevien leidien sisuksia lämmitti maailman helpoin bataattikeitto vuohenjuusto-yrtti-kermalla. Ja tässä ohje, vaikken ruokabloggaajaksi olekaan siirtymässä: Kuori ja pilko kolme bataattia, pari sipulia ja muutama valkosipulin kynsi. Keitä kypsäksi kasvisliemikuution ja vajaan vesilitran seurassa. Soseuta ja lisää reilu luraus kermaa, timjamia, mustapippuria ja halutessasi chiliä. Valmiin keiton pinnalle voi molskauttaa yrttikermaa, joka valmistuu muussaamalla pieni kimpale vuohenjuustoa, pari ruokalusikallista creme fraichea ja reilusti tuoretta basilikaa.

8 kommenttia :

 1. NAM! Kiitos ihanan yksin kertaisesta ja niin herkulta kuulostavasta ohjeesta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos reseptistä! Sosekeitot ovat ihania!

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä!
  Mitäköhän muuten teen väärin kun pari kertaa bataattisosekeittoa tehneenä siellä on paljon "tikkuja", en ole löytänyt ohjetta miten bataatti käytetään:) Vai onko se ominaisuus?!
  Olen vaan tosiaan kuorinut..
  T: tumpelo uusavuton

  VastaaPoista
 4. Keitto ihanan väristä ja makukin maustevalikoimasta päätellen kohdallaan.

  VastaaPoista
 5. Rupesipa heti tekemään tuota keittoa mieli.Helppo ohje.Minunkin kokkaustaidoilla onnistuu.

  VastaaPoista
 6. ....Mmmmm.... NAM! Thanks!

  VastaaPoista
 7. Hei! Minulla on myynnissä vanha puinen vitriinikaappi, joka saattanee kiinnostaa sinua. Käy vilkaisemassa http://www.huuto.net/kohteet/vanha-puinen-vitriinikaappi-yli-100v-vanha-valkoinen-/120491367

  VastaaPoista
 8. Minäkin kiitä reseptistä. Kuullostaa todella herkulliselta.

  VastaaPoista