5.1.2020

Joululahja itselle - Humppilan Talonpoika -lasit



Vinkkailin tuossa joulun alla mainioista vintage-astioiden ostopaikoista. Teinpä itsekin ostoksen yhdestä vinkkilistan puodeista, vähän niin kuin itselleni joululahjaksi. Vanhojen astioiden keräilijälle tietenkin vanhoja astioita. Nämä kauniit juomalasit löytyivät Ajan muistosta Lopelta.

Humppilan lasin tuotanto ei taida vielä olla kovin suuressa huudossa keräilymarkkinoilla, esimerkiksi tätä hienoa 70-80-lukujen Talonpoika-sarjaa kun löytyy vielä kirppiksiltäkin todella edullisesti. Eniten taitaa liikkua ruskeaa ja vihreää väritystä, tätä kirkasta en ole nähnyt kuin pari kertaa. Niin kuin kaikessa muussakin astiakeräilyssäni, ostan vain sellaisia osia astiastoista joista todella pidän ja joille on varmasti meillä käyttöä - muuta en osta vaikka kuinka halvalla löytyisi. Siksipä Talonpojasta jätän suosiolla hankkimatta kannut, tuopit ja lasilautaset. Mutta nämä juomalasit pääsevät mun astiakaappini hyllylle kyllä.

Tykkään erityisesti siitä että Talonpoika-sarja on ronskisti käsin tehdyn näköinen. Lasien paksuus hiukan vaihtelee ja jokaisessa yksilössä on omanlaisensa ilmakuplat lasimassan sisällä. Nämä lasit ovat myös älyttömän mukavat kädessä, tuohon pieneen ulkonemaan on hyvä tarttua. Mainio esimerkki kotimaisesta käsinpuhalletusta lasista, jota voi vielä hankkia todella kohtuulliseen hintaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti