8.11.2018

Raksapäivitys: valut valmiit


Tulevan kaupunkikodin tontilla viimepäivinä: valumuotit on nyt poistettu ja ontelolaatat laitettu paikalleen. Niin tuli nättiä betonipintaa! Alapohjasta tulee koneellisesti tuulettuva. Vielä täytetään perustusten vierustat soralla ja sitten alkaisi kaiketi olla pääosin valmista talopaketin tulla.

Kylläpä talon pohja näyttää nyt pikkuiselta. Hetken jo mietittiin että olisiko sittenkin pitänyt tehdä vähän kookkaampi tönö - nythän ei käytetty rakennusoikeudesta kuin sen verran kun oli aivan pakko. Tontilla ahertaneet perustusten rakentajat lohduttivat että melkein kaikki rakennuttajat sanovat samaa pelkkien perustusten äärellä; pieneltä näyttää. Kunhan seinät nousevat, alkaa mittakaava kuulemma hahmottua paremmin. Ensi viikolla siis jo nähdään miltä kokoluokka oikeasti käytännössä näyttää.

5 kommenttia :

 1. Toi on niin totta. Olin melkein paniikissa kun meidän anturat oli valettu. Että jumankekka onko nää mitattu väärin? Näytti niin pieneltä. Ihan sopiva siitä tuli. :-) Kohta teillä on talo siinä pystyssä, jee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa juu, toivotaan että tästäkin tulee sopiva! Jännittää jo aivan hulluna ne tulevat seinät. :)

   Poista
 2. Saako esittää tyhmän kysymyksen? Miksei kivijalkaa voi tehdä painovoimaisesti tuulettuvaksi, taloa ylipäätään? Eikös se ole jotenkin hassua maksaa sähkölaskua sellaisesta joka on satoja vuosia hengitellyt itsekseen... Teidän talon mallikin kun näyttää hyvin perinteiseltä. Tämmöistä ääneen ajattelua maallikolta, joka itse asuu vanhassa hirsitalossa kesäpuolen vuodesta, puolet samanikäisessä kerrostalossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietty kysellä saa.:) Tuolla alueella tuo alapohjan koneellinen tuuletus on pakollinen kuvio. Tarttee luottaa että rakennusvalvonta on tässä(kin) asiassa tehnyt ratkaisunsa tulevien talollisten etu edellä!

   Poista
 3. Meilläkin näytti tönö ihmeen pieneltä valumuottien poiston jälken. Projektin edetessä alkoi kokonaisuus hahmottua ja tilaa olikin ihmeen paljon. Nyt olemme tyytyväisenä asuttaneet kaupunkikotiamme jo usean vuoden ajan.

  VastaaPoista