19.5.2018

Hairahdus puutarhamyymälässä


Ei ei ei missään tapauksessa pitänyt hankkia maalle mitään kesäkukkia. Nyt on niin kiireiset ajat että ei voi sitoutua kasteluun ja kuskaamiseen. Mutta eihän se päätös tietenkään pitänyt. Puolustan hairahdustani sillä että nyt en suinkaan ostanut kesäkukkaa, vaan pidempiaikaisen ystävän.

Pyörähdin jokakeväiseen tapaan Keravan vankilan puutarhalle "ihan vain katselemaan". Virhe. Sinne ei voi mennä ihan vain katselemaan, aina tulee kasvihurmio ja kaikenlaisia ostoksia takakonttiin. Mutta minkäs teet, valikoima on huippu ja hinnat edulliset - mun suosikkipuutarhamyymäläni kesäostoksiin pääkaupunkiseudulla. Tällä kertaa silmään osui perimmäisen kasvihuoneen nurkassa muutama kolmivuotias tuoksupelargonia. Pari talvea talvehtineet kasvit kuulemma kukkivat villisti ja niiden lehdet tuoksuvat huumaavasti coca colalle. Ja kuinka muhkeita! Korkeutta helposti 80cm ja niin kauniit puumaiset varret - talvehtiminen tekee kyllä pelargoniasta ihan eri kasvin kuin vain yhden kesän yksilöt. Sellaisen yhden minä ostin mukaani. Talvehtikoon se vielä monta talvea!

Keravalla oli vielä kasvihuoneissa vaikka mitä, nyt sinne kannattaa suunnata jos on kesäkukkia vailla. Kesäkuussa tilanne on jo toinen ja parhaat jutut myyty loppuun.


2 kommenttia :

  1. Puutarhalta harvoin pääsee ilman ostoja lähtemään, aina jotain tarttuu mukaan. On kyllä muhkea ja näyttävä kasvi :)

    VastaaPoista
  2. Ihana hairahdus! Tuo paikka vaikuttaa käymisen arvoiselta.

    VastaaPoista