4.3.2018

Laattamietintöjä ja tahmainen tarjousvaiheKävin hakemassa muutamia tulevan talon kylppärin laattavaihtoehtoja tarkempaan syyniin ja hypisteltäväksi. Lattioihin olen tuumaillut siis kuusikulmaista ja seiniin pitkulaista mallia. Laatoissa olisi viittä miljoonaa vaihtoehtoa ja koskaan ei kai voi olla varma osuuko valinta niihin kaikista hienoimpiin. Siksi ajattelin pysytellä intuition ohjaamana tutuissa ehdokkaissa ja valkata sellaista josta olen aina tykännyt. Nämä kaunottaret ovat Pukkilalta. Väreistä houkuttavat tällä hetkellä eniten Vanha roosa ja Grafiitin harmaa. Seinälaatassa arvon vielä kiiltoastetta, laitettaisiko mattaa vai oikein kiiltävää.

Talopakettitarjousten viimeisten viilausten hiominen on kyllä tahmaista puuhaa. Hommaa helpottaisi aika tavalla jos tarjouksen talosta voisi saada valmiiksi edes karkeasti eriteltynä; paljonko kokonaishinnasta on sisustusmatskujen osuus, terassin osuus, varaston osuus, jne. Kun nyt yrittää mietiskellä mistä voisi säästää / mihin on vielä varaa, täytyy näitä kysellä ja selvitellä yksitellen. Ja aikaa kuluu kun hintatiedot kulkevat useamman välikäden kautta. Miksiköhän eritelty tarjous ei suoraan onnistu...

Mä olisin nyt aika valmis tekemään isojakin päätöksiä ihan vaan että päästäisiin eteenpäin. Nyt tuntuu että tuhtataan vaan paikallaan ja viikot vierivät. Innostus ja lannistus vuorottelevat, välillä on kummallisesti sellainen olo että tuleeko tästä hommasta taloa ollenkaan. Välillä taas höyryän innostuksissani kun jotkut asiat nytkähtelevät eteenpäin. Yksi nytkähdys on se että meillä on haavissa pääsuunnittelija ja vastaava mestari. Tästä eteenpäin päästäänkiin sitten katsastelemaan finaalissa olevia tarjouksia läpi ammattilaisvoimin. HELPOTTAVAA. Toimitustapakin alkaa olla aika lailla päätetty, kallistumme näillä näkymin viittä vaille valmiiseen muuttovalmiin sijaan. Mun sisustusvisiot ja muuttovalmiiden talojen sisustusmateriaalivalikoimat eivät taida sitten niin millään kohdata.

9 kommenttia :

 1. Ihanat laatat. Ottaisin! Varsinkin tuo roosa on kutkuttava. :)

  VastaaPoista
 2. Ihania laattoja. Kiiltävässä laatassa näkyy ikävävästi kalkkitahrat valon osuessa sopivasti, mitenkähän matassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt kylppärissä mattalaatat, niissä ei hirveästi näy.

   Poista
 3. Minulla on kylppärin lattiassa Pukkilan kuusikulmaiset laatat, värisävyn nimeä en muista, mutta hieman beigeen taittavat vaalean harmaat ne ovat. Tykkään edelleen laattojen muodosta ja sävystä, mutta vaikka ovatkin mattapintaisen laatat, niissä näkyy tosi hyvin kaikki kalkki- ja muut tahrat, ja niitä on vaikea saada puhtaiksi. Esim. huoltomiehen kengän kuviot jäivät ilmeisesti ikuisiksi ajoiksi muistoksi laattoihin. :) Jos saisin mennä ajassa taaksepäin, valitsisin ehkä toisenlaiset laatat. Vai onko helposti puhtaana pidettäviä laattoja olemassakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan huoltomies! :D Täytyypä tiedustella millainen noiden laattojen tahransieto tällä hetkellä on.

   Poista
  2. Vähän samoja ajatuksia tuosta puhtaanapidosta. Edelliseen asuntoon valkkasin Pukkilan mustan mattapintaisen nappimosaiikin lattiaan ja se oli varsinainen kalkki-imuri.. Tosi hankala oli saada puhtaaksi. Tästä viisastuneena valitsin myös nykyiseen kylppäriin Pukkilan Naturalaatan lattiaan kylläkin musta-valkoisena heh:- D nyt vesi menee onneksi kylpyammeen kautta viemäriin eikä jää lillumaan lattialle.

   Poista
 4. Voi kun näitä sun kirjoituksia luettaisiin noissa talofirmoissa! Ja joku ottaisi opikseen, ja parantaisi palveluaan. Onhan se ihan hassua että piirustuksia voi hioa ja muutella vaikka kuinka, mutta sisustuksissa valinnanvaraa ei enää kauheasti olekaan. Joku voisi vaikka palkata sut (tai jonkun muun hyvän maun omaavan ammattilaisen) suunnittelemaan sisustusvaihtoehtoja vähän tyylitietoisempaan makuun :)

  T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti myötäelämisestä Sanna! :) Olen ymmärtänyt että suuri enemmistö muuttovalmis-asiakkaista löytää noista sisustusmatskumallistoista itselleen sopivat aivan kivuttomasti. Eli taidan olla vähemmistössä näine mielipiteineni. :D Ja fiksua kai se on talofirmoilta tarjota sellaista valikoimaa jota suurin osa asiakaskunnasta haluaa. Mutta tietty sen PÄÄLLE voisi olla sellainen pieni, vaikka maksullinenkin joustomahdollisuus asiakkaalle joka haluaisi muuttovalmiin talon mutta itse päättää vapaammin sisustuksesta.

   Poista