20.12.2017

Pyörryttävät muuttujat


Tonttiarvontatuloksen jälkeen kaikki vapaahetket ovat täyttyneet jonkin asian selvittämisestä tai säätämisestä. Ihan kuin olisimme pudonneet kymmenien talonrakennusmuuttujien heiluttelemaan verkkoon joka hytkyttää ajatuksia ja fiiliksiä jatkuvasti ylös ja alas. Pelkästään tontin valintaa varten on otettava selvää ja vertailtava loputtomalta tuntuva määrä asioita, ei vähiten rahaan liittyviä. Aikaa on niukasti, päätös tonttitoiveiden suhteen pitää tehdä parin viikon sisään. Kiire ja asiain paljous saa veren kohisemaan kuuluvasti suonissa.

Hommaa mutkistaa tämä: olisi tarjolla todella mukavia tontteja meidän kantilta huipulla paikalla (tuntui heti kotoisaltakin!), mutta niihin pitää rakentaa meidän tarpeeseen inasen liian suuria taloja. Ne muut mukavat tontit joissa olisi mahdollisuus pienempään taloon eivät sijainniltaan yhtään istu meidän arkeen; tekisivät hankalan pitkät työmatkat, muun muassa. Niitä emme nyt oikeastaan pidä edes vaihtoehtona. Pähkäilyn alla on löytyisikö hyvän sijainnin tontteihin kooltaan passaava talo joka sopisi meidän pirtaan tiloiltaan ja hinnaltaan. Ja se hintojen haarukointihan on sitten monen muuttujan hetteinen suo joka nostaa hien otsalle. Mikään ei ole talon lopullisen hinnan suhteen varmaa ennen kuin maata aletaan muokkaamaan, ja toisaalta niin paljon päätöksiä pitäisi nyt tehdä kauan kauan ennen kuin maata aletaan muokkaamaan.

Ilmassa roikkuu siis vielä sekin vaihtoehto ettei sopivaa ratkaisua löydy ja rakennushaave haudataan - se vetää mieltä vähän matalaksi. Vuokratontti olisi kuitenkin meille ainoa keino päästä talounelman syrjään kiinni tässä kaupungissa.

Mutta eipä lannistuta. Selvitellään tuulispäänä ja toivotaan että tästä vielä rakennushanke urkenee.

Kiitokset kauniit vielä edelliseen postaukseen tulleista kommenteista ja onnitteluista, kaik on luettu ja syömmeen kätketty vaik ei nyt tässä hösselissä olekaan ehditty vastailemaan. Samalla toivotan teille kaikille mitä ihaninta joulua ja kynttilöiden kajoa. Syökäähän hyvin, levätkää, lueskelkaa kiireettä ja nukkukaa paljon!

3 kommenttia :

 1. Toivottavasti kaikki sujuu mukavasti ja pääsette hyvään ratkaisuun.
  Oikein hyvää joulua teille ja onnea uudelle vuodelle 2018! :)

  VastaaPoista
 2. vaadittuja neliöitä voi myös käyttää luovasti, esim.isohko "kylmähuone/kuisti" terassinjatkeeksi tms.. kannattaa selvittää, mitkä kaikki ratkaisut tontilla lasketaan vaadittuihin neliöihin. :)

  t.lukija

  VastaaPoista
 3. Olen edellisen postauksen kommentoija joka sai heti anonyymilta lukijalta ”nuhteita” kun sanoin omaa mielipidettäni yksikerroksisesta talosta jos rakennatte. Omakohtaista kokemusta vain löytyy asiasta. Haluan kuitenkin toivottaa teille onnea näiden (tontti, rakentamis vaiko muutto) asioiden mietinnässä millaiseen ratkaisuun sitten päädyttekään. Asioilla on tapana järjestyä. Uskon kyllä anonyymia siinä että tiedät mitä haluat. Mukavia välipäiviä ja vuoden vaihdetta. E

  VastaaPoista