11.7.2016

Saunalle terassi - osa 4: kau-niit terassilaudat


Kaupallinen yhteistyö: Byggmax & Junnikkala


Kesäsade kasteli välillä terassin rakentajat ja puutavaran, mutta mitäpä siitä kun käsillä oli homman paras osuus: perustukset tehty, runko rakennettu ja päästään asentamaan terassilautoja. Ja kylläpä vaan kauniit laudat asennettiinkin. Nämä komeet 14,4 cm leveät laudat tulevat kalajokiselta Junnikkalalta. Laudat ovat kotimaista kuusta ja niiden pinta on harjattu - älyttömän mukava jalan alla, kestävä ja kaunis. Ekologiseksikin luvattu. Lauta on käsitelty kolmeen kertaan puunsuoja-aineella joka kestää ilman uusintakäsittelyä jopa kolme vuotta. Ja jämäpalat voi hävittää polttamalla. Kuulostaa hyvältä! Tulevina vuosina testataan meidän saunalla miten nämä käytännössä ajan kanssa toimivat.

Junnikkala on kehittänyt tämän terassilaudan ja tuonut markkinoille yhteistyössä Byggmaxin kanssa - sieltä niitä siis saa. Hyvä vaihtoehto paine- ja lämpökäsitellylle puulle ja komposiittilaudoille, hintansakin puolesta. Kannattaa katsastaa nämä jos terassin rakentaminen on ajankohtaista. Lautojen ilme on minusta tosi kaunis. Laudan leveys ja harjattu pinta tekevät tuosta meitin saunaterassista nyt suorastaan ylellisen oloisen. Sävy on valmiiksi hiukan harmahtava, mutta sen voi toki sitten käsitellä puuöljyllä sellaiseksi kuin haluaa. Tätä sävyasiaa pitääkin nyt tuumata oikein tarkasti. 

Lautojen kiinnitys hoitui tuollaisilla ponttiin pujotettavilla muovisilla mustilla kiinnikkeillä, jotka jäivät kiinni ruuvatessa piiloon lautojen väliin. Päällepäin terassiin ei siis tule lainkaan ruuvin reikiä, mikä tekee hommasta vielä asteen verran viimeistellymmän oloista. 

Alettiin jos suunnitella tästä samasta tavarasta uutta terassia talon päätyyn aamuaurinkoon, niin kaunista pintaa tuli. Mutta sitä ennen naatitaan tämän rojektin valmistumisesta - kuvia valmiista patiosta seuraa pian kun saadaan pienet rappusetkin kasaan!

6 kommenttia :

 1. Kylläpä onkin kauniit, voi oikein kuvitella miten ihanalta tuntuu jalan alla.

  VastaaPoista
 2. En kestä miten hieno tulee.

  VastaaPoista
 3. Hei! Löysin blogisi etsimällä titetoa näistä harjatuista kuusilaudoista. Muuten ei hirveästi tietoa löydy. Etsimme ekologista ja terveellistä vaihtoehtoa terassillemme. Suositteletko vielä näin vuosi myöhemminkin harjattua kuusta terassille? Onko tikkuuntunut tai halkeillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Näyttävät yhden talven jälkeen oikein hyviltä, samalta kuin silloin asennellessa - eli eivät silmämääräisesti ole menneet miksikään. Säät eivät vielä ole sallineet pinnan testausta paljasjaloin, mutta silkoiselta vaikuttais. Tällä perusteella uskaltaisin suosittaa! Tänä kesänä tehdään varmaankin lisää terassia meille maalle ja kyl meinasin itte tuota samaa lautaa ostaa lisää.

   Poista
 4. Moikka Annika

  Tyylikäs on terassi. Oletko laajentanut terassia onko väri ja harjaus pysynyt hyvänä talven jälkeen? Olemme etsiskelleet harhjattuja terasilautoja ja niistä kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Yhden talven jälkeen lautojen pinta oli ainakin ihan moitteeton. Nyt toinen talvi menossa, katsotaan miltä keväällä näyttää. :)

   Poista