2.1.2015

Esteri Tomulan Kirsikka - ja oodi kirppislöytöpostauksille
Kirppislöytöpostaukset ovat mun suosikkejani. Jaksaisin lukea niitä blogeista varmaan ihan loputtomiin. On aina yhtä jännää kun joku on tehnyt aimo löydön. Paitsi että huikeat löydöt ovat kutkuttavia, on myös älyttömän kiinnostavaa millaisia juttuja itse kukin kirppikseltä kotiinsa valkkaa. Joskus jonkun vanhan, simppelin tai vaatimattoman esineen hienouden ja freesiyden hoksaa vasta kun joku toinen poimii sen ja asettaa justiinsa sopivaan ympäristöön ja käyttötarkoitukseen. Löytöpostauksia on myös huippuhauska tehdä itsekin. Niitä löytyy tästä blogista jo aika liuta, Löytöjä -tunnisteen takaa. Ja lisää pukkaa, tänään viimeksi kotiutui esine joka tekee mieli tänne pian kuvata.

Mutta ennen sitä tämänpäiväistä: Tämä söpöläinen löytyi maaseudun kirppikseltä jo kesällä, mutta löydön raportointi on päässyt unohtumaan. Finelin emalikattilat ovat heikko kohta mulle; aina tekee mieli etsiä niitä lisää vaikka kattiloita jo kaapissa piisaa nokko. Esteri Tomulan Kirsikka -pikkukattila ei paljoa maksanut ja pääsikin kartuttamaan kokoelmaa. Sillä on kokattu jo yhtä ja toista, viimeksi joulun aikaan lämmittelin sillä glögit.

A fleamarket find from last summer, "Kirsikka" ("Cherry") enamel kettle by Esteri Tomula for Finel.
15 kommenttia :

 1. Se onkin tosi kaunis löytö. Kirppispostaukset on ehdottomasti yksi omista suosikeista myös.

  VastaaPoista
 2. I H A N A. Täällä myös fanitetaan kirpparipostauksia eniten. Itsellänikin odottaa parin löydön julkaiseminen piakkoin blogissa.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahottoman hieno kattila! Sääli vain että mie pääsen niin harvoin kiertelemään kirpputoreja...se onnen tunne on niin mukava kun tekee jonkun mieleisen löydön :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis kattila.Minä tykkään koluta itsekin kirppiksiä ja kirppispostaukset on number one! terveisin fanisi Tuula-Maija

  VastaaPoista
 5. Kaunis - ja hyväkunoinen. :) Kirppispostaukset ovat omiakin lemppareitani. Ihailen kovasti kaikkia löytöhaukkoja, itse en vain yhtään ole sellainen. Pitäisi kai joskus lyötäytyä jonkun surperkirppistelijän matkaan oppipojaksi!

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Sama juttu, KAIKKI kirppiksiin liittyvä kiinnostaa blogeissa ja yksittäisissä postauksissa. Esteri Tomulalla on upeita kuoseja. Minä rakastan perintönä tullutta Aamu-astiastoa, jonka ruosteisen maitokannun sain pelastettua melkoisen puhdistusoperaation jälkeen: http://hurmioitunut.blogspot.fi/2014/06/arabian-uusi-aamu.html

  Sinun inspiroimanasi muistin tehdä kirppislöydöistä joululahjapostauksenkin: http://hurmioitunut.blogspot.fi/2014/12/kierratettyja-joululahjoja.html

  Kiitos ihanasta ja monipuolisesta blogistasi, siitä on ollut paljon iloa! Ja hyvää akanutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, oletpa mahtavia lahjoja löytänyt! Ja ihana tuo Aamu. Kiitos paljon kivasta kommentistasi, Hurmioitunut :)

   Poista
 8. Kyllä, kirppispostaukset on ihan parhaita! Vuosien koluamisen jälkeen olen nykyään todella harkitsevainen kirppisostojen suhteen, kaapit ja vintti kun on täynnä tavaraa ja jostain täytyy välillä luopua, jos uutta tulee tilalle. Tietenkin todella hinnaltaan halpojen kohdalla ei tule enää mietittyä kovinkaan järkevästi esim. mitä teemme viidellä artekin jakkaralla (pari euroa kpl) tai kahdeksalla Tapiovaaran Aslakilla (4 kpl yhteensä 12 euroa)... Vuosi 2014 oli kaiken kaikkiaan hyvien kirpparilöytöjen vuosi jonka kruunasi uuden vuoden aattona löydetty hieno ja hyväkuntoinen setti keräämiämme aterimia :)

  VastaaPoista
 9. Juu tuollaiset hyvä kuntoiset käyttöesineet ovat aivan parhaita löytöjä,

  VastaaPoista
 10. Samaa mieltä. Kirppispostaukset on ihania! Hieno kattila. Emaalikattilat on supersöpöjä, yhtään en ole vielä kotiuttanut (paitsi pihalle aika monta) koska hyväkuntoisia on vaikea löytää sopuhintaan. Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 11. Lucky you! It must be fantastic to make such a "catch"!

  VastaaPoista
 12. Komppaan myös edellisiä kommentoijia. Havahduin, että meitähän on monia, joille kirppispostaukset ovat parhauksia! Täytynee siis omassa blogissanikin petrata tässä asiassa. ;)

  VastaaPoista
 13. Kirppispostaukset ovat parhautta.
  Sinun postaus viime kesältä http://www.vihreatalo.com/2014/07/mita-ostan-kirppiksilta.html
  on mielestäni 3 parhaan ikinä lukemani kirppispostauksen joukossa ellei paras.
  Siihen aina palaan.

  VastaaPoista
 14. Kaunis ja tosi hyväkuntoinen kattila!
  Kirppispostaukset ovat aina yhtä mielenkiintoisia, sekä lukea, että blogata ♥. Kirppistelyyn myös todella jää koukkuun :)
  Vuosi 2014 oli allekirjoittaneelle kaikkien aikojen vintage-löytöjen vuosi (suorassa suhteessa siihen, että kävin kirpputoreilla säännöllisesti).
  http://haivahdyspurppuraa.blogspot.fi/2015/01/onnenpaiva-kirppiksella-vol-x-vuoden.html

  VastaaPoista