16.10.2014

PäivälöylytVilutti villasukissakin ja teki mieli ottaa päivälöylyt. Hengitys huurusi ja näpit menivät vähän jäähän kun kannoin halkovajasta puita saunalle. Tuli syttyi kiukaan pesään helposti ja alkoi loimottaa valoa hämärään. Kesti aika tovin että liekin lämpö syrjäytti kylmän löylykivissä.

Saunan jälkeen pukuhuoneessa hoksasin että kasvorasva on loppu. Kaivelin pikkuisesta seinäkaapista ylivuotista aurinkovoidetta ja ajattelin että se kelpaa aivan hyvin. Kun laapin sitä naamaani, olikin yhtäkkiä täysi kesä hyisen syksyn keskellä. Aurinkorasvan tuoksuun tiivistyi läjä menneitä hellepäiviä, kuuman paahtamaa ihoa, surisevia kärpäsiä ja leppeää tuulta.

Warming the sauna just for myself in the afternoon.

15 kommenttia :

Kaisa Palomäki kirjoitti...

Tuossa saunassa kelpaa kylpeä kyllä niin päivällä ku iltahämärissäkin...<3

Linda Laakso kirjoitti...

Nämä kuvat on ihania, voi että. Muutenkin, blogisi on loistava! Kiitos! Mutta yksi ongelma sen lukemisessa on: maaseudulla ikänsä eläneen, nyt pakkosyistä (opiskelu) kaupungissa asuvan nuoren naisen maltti meinaa loppua kesken. Ei jaksaisi enää odottaa, että pääsee muuttamaan pois kaupungista ;)

TIINA kirjoitti...

Minusta on ulkosaunoissa ihaninta se, kun alkaa pestä hiuksia ja samppoo on ihan jääkylmää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Meidän ulkosaunassa shampoo on aina ihan tulikuumaa! :O

Enne kirjoitti...

Päivälöylyt on ihan parasta! Varsinkin kun aloittaa valoisaan aikaan ja lopulta saunasta talolle tallustellessa on jo ihan pimeää :)

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Ihana sauna, meillä haaveissa ulkosauna...

Elya Ryzhenkova kirjoitti...

That's so cozy!
We're building our own sauna right now, can't wait to warm it just for myself during one cold winter day.

Susanna kirjoitti...

Ihana tunnelma :)

Annika kirjoitti...

Tässä nyt selvästi kaksi koulukuntaa kohtaa :) Mä kuulun myös siihen joukkoon jonka shampoo on aina kylmää :D

Annika kirjoitti...

Kiitos Linda! Voi miten makialta maistuukaan sitten maalaiselämä kun on ensin pitkään sinnitellyt kaupunkilaisena :)

Annika kirjoitti...

Enne, justiinsa niin!

Annika kirjoitti...

Ulkosauna on hyvä asia, kannatan haavettanne! :)

Annika kirjoitti...

Thanks Elya! There´s something oddly luxurious about a sauna for one. Well, sauna is always a luxury to me, but maybe even more so if go there alone.

Annika kirjoitti...

Kiitos Susanna!

Annakreeta / Kopallinen inspiraatiota kirjoitti...

Oi, miten tunnelmallinen sauna! Ja on muuten aika pitkälti samanlainen kuin meillä :) Meidän sauna...noh, sinne pääsi löylyihin elokuussa, mutta en voi väittää että se valmis olisi vielä ;) Ehdin jo itsekin ajatella, että taidan alkaa päiväsaunojaksi, kun iltasin on niin pimeä, ettei huvittaisi millään lähteä lämmittämään saunaa - vaikka tietääkin, että se vaiva palkitaan ihanilla löylyillä. Mutta talvella ehkä käytännöllisempää oikeasti saunoa päivemmällä....?
Täältä löytyy meidän sauna, jos haluat vilkaista: http://kopallineninspiraatiota.blogspot.fi/2014/08/ulkosaunan-rakentaminen.html