20.10.2014

Vihreän talon värejä - sininen
Okei, ra-kas-tan sinistä. Varsinkin syviä ja tummia sinisiä. En voi vastustaa sinisen sävyä jota on käytetty Arabian käsinmaalatuissa sarjoissa kuten Valencia, Fiesta ja Paju. Sydämentykytyksiä aiheuttavat myös Birger Kaipiaisen tapettitehdas Pihlgren & Ritolalle kuvioiman Kiurujen yö -tapetin siniset versiot. Joskus muinoin ajattelin ettei huonetta kannata tapetoida värikkäällä tapetilla - varsinkaan kaikkia seiniä - koska väriin saattaa kyllästyä. Mutta lopulta se onkin kai niin että pelkkiin valkoisiin seiniin mä vasta nopeasti kyllästynkin.

If I had to pick just one color out of all colors, it would probably be blue. 


8 kommenttia :

 1. Minulla on joskus olla eteisen tapettina se vahvan (sähkönsininen??) kiurujen yö - se oli ihana. Asun nykyisin jo ihan eri taloa - mutta jos tapetoisin täällä niin se olisi ehdottomasti juurikin se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tapetti tekee kyllä niin erityisen hienon tunnelman tilaan. Jos vaihtaisin joskus kesätorppaa (en kyllä toivottavasti vaihda :D ) niin saattaisi tulla taas asiaa kiurukauppaan. Se tummempikin sininen on kyllä NIIN upee, sitä ehkä sit laittaisin.

   Poista
 2. Ehdoton suosikki näistä väritarinoista, itsellä tekee myös tiukkaa vastustaa Arabian vanhoja sinisiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymit Arabian sinisten vaanijat :)

   Poista
  2. Mummilan yläkerran kamarin seinät oli tapetoitu juurikin tuolla samalla Kiurujen yö -tapetilla. Sitten mummi halusikin valkoiset seinät. Minä yritin kovasti estellä mutta ei pikkutyttöä kuunneltu. Silloin jo päätin, että kun minulla on ihka oma koti, sinne tulee makuuhuoneeseen tuota tapettia. Enää vain se koti puuttuu. :)

   Poista
 3. Väreistä ykkönen on edelleen minullekin sininen ja siitä sävynä tummansininen! Se tuntui olevan myös äitini lempiväri ja perheen tyttäret kulkivatkin sitten lapsuutensa äidin ompelemissa sinisissä Marimekon vaatteissa:) Muutamia Arabian sinisävyisiä astioita olen myöhemmin perinyt äidiltä ja kaikki ovat minulle aarteita, mutta käytössä. Kauniisti osaat yhdistellä Vihreäntalon värimaailman olematta yhtään levoton fiilis.

  VastaaPoista
 4. Meillä on tuleva makkari tapetoitu sillä tummemmalla Kiurujen yöllä. Pitkään arvoin sen ja tämän vaaleamman sinisen värityksen välillä (ja katselin näitä blogin kuvia pähkäillessäni). Tästähän on siis aikaa jo parisen vuotta, mutta remonttimme on valitettavasti yläkerran osalta edennyt hyvin hitaasti lasten syntymien takia emmekä ole halunneet yläkertaan vielä muuttaa ennenkuin toinen makuuhuone ja rappu ovat kokonaan remonttipöllyt pöllytetty ja maalattu yms. Noh, ensi vuonna aion päästä vihdoin sisustamaan Kiurujen kammarin loppuun. Tällä hetkellä on vielä ajatus, josko vaaleampi olisi ollut raikkaampi, mutta erityistesti valaistuksen ja osin listoituksenkin puuttuminen vaikuttanee asiaan. Yleensä tapetoinnin suhteen olen mennyt linjalla, jossa valitaan kahdesta vaihtoehdosta voimakkaampi/räväkämpi, koska minusta tapetit usein rauhoittuvat seinällä (esim. yksi huone yläkerrasta on tapetoitu vanhoilla kirjansivuilla, mustavalkoisilla sentään) ja minullakin tuntuu kyllästyminen tulevan helpommin liian pliisuun vaihtoehtoon.

  VastaaPoista
 5. Jakkarasamikset! :) Sain hiljattain isoisältä sekä samanlaisina sinisinä että räikeän oransseina. Ihanat, vaikka hieman huterat. Liimata kai pitäisi.

  VastaaPoista