14.4.2011

Tulitikkupurkki

Kuviollisessa peltipurkissa hellan päällä säilytetään tulitikkuja.  Purkkia on saanut talven mittaan olla yhtenään täyttämässä - lämmityshommissa on kulunut tikku poikineen. Ilmojen lämmetessä polttopuuhommat vähenevät ja vapautuvan ajan voi käyttää esimerkiksi puutarhan pähkäilyyn. Olen vähän itsellenikin yllätyksenä malttamattoman innostunut piha-asioista. Kyttään josko pian viime kesänä pystytettyyn pergolantapaiseen istutetut villiviinit osoittaisivat elonmerkkejä. Ja haaveilen jasmikkeista.

The weather is getting warmer and warmer. And I´m, to my surprise, getting more and more eager to start gardening.5 kommenttia :

 1. Lotta E. Lepistö15.4.2011 klo 10.09

  Nätti ja kätevä tuo purkki! Onko se Marimekkoa? Olen usein ajatellut kysyä sulta yhtä juttua mutta olen aina unohtanut joten kysyn nyt: onko makuuhuoneessa vain yhdellä seinälla tuo Kiurujen yö-tapetti? Luulin että se tapetti on joka seinällä mutta muistin näkeväni kuvan jossa se ainoastaan on yhdellä seinällä.

  VastaaPoista
 2. What a wonderful place you got there...love!!

  VastaaPoista
 3. Onko teillä kellarikerroksessa sauna- ja pesutilat? Kuinka mittavaa remonttia olette tehneet siellä? Kiinnostaa, koska minulla on sellainen tulevaisuuden murheenkryyni: lapsuudenkotini, rintamamiestalo. Kellarikerros täysin alkuperäisessä kunnossa. Pelottaa, että mitä jos siellä alkaa kasvaa "jotain". Leikittelen joskus ajatuksella, että olisi ihanteellista asua kerrostalossa ja pitää tuo meidän talo maalla + iso piha vapaa-ajan kotina. (niinkuin teillä) Mielessä pyörii tosin jo eurojen kuvat, että mitä talon remppakulut voisivat olla...

  VastaaPoista
 4. Lotta, juu purkki on Marimekkoa. Ja kiurut on makuuhuoneessa kaikilla seinillä :)

  Meyer-Lavigne, thank You!

  Tiina, kellarissa oli sellaiset muinaiset (ehkä 60-luvulla rakennetut) pesutilat jotka aikalailla ensitöiksemme purimme pois. Siellä kasvoi yhtä ja toista "jotain" ja jo ostoaikeissa päätimme poistaa sieltä kaiken lahoavan ja laittaa tila hyvin tuulettumaan. Peseytyminen sujuu pihasaunassa ja kellari saa olla vain.

  VastaaPoista
 5. Tuo lieden kello on ihan mieletön! siis näyttää kiinteältä, lieteen kuuluvalta? en muista koskaan nähneeni tuollaista..?

  Niin ja talonne on tosiaan ihana. Olette osanneet olla "tekemättä liikaa", annatte talon puhua itse.

  VastaaPoista