5.4.2011

MaalattuaEn varmaankaan koskaan kyllästy Marianne Niemisen maalauksiin. Kotona niitä on neljä: yksi huikean iso ja yksi kohtuullisemman kokoinen vaalea, yksi miltei musta ja yksi pieni sinertävä. Ensimmäisenä niistä olen joskus hankkinut sohvan päällä roikkuvan valkoisen, jossa on haparoiva soikea kuvio. Viimeisin on sen vieressä oleva pieni sininen, jonka mies aivan vasta joulun alla itselleen valitsi.

Suuri vaalea (ensimmäinen kuva) oli rakkautta ensisilmäyksellä. Minä näen siinä ujon hääparin, jota kukaan muu ei hoksaa.

Marianne on perustanut maalauksilleen blogin. Menkääpä sinne hengästymään hienoista kuvista.

Wonderful paintings by finnish artist Marianne Nieminen. Go check out her painting blog!
(Kuva mustasta maalauksesta Marianne Niemisen, muut omiani.)

8 kommenttia :

 1. Hääparihan on maalauksessa ihan selvästi :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Minä en siinä hääparia näe, mutta rakastan tuollaisia tulkintoja! Pidän muutenkin monitulkintaisista töistä, joissa voi nähdä eri asioita eri mielentilan mukaan. Itse näen siinä joen ja sillan ja nuoren tytön. Hyvästit, sanoisin. Mistäköhän näin melankolinen tulkinta? Ihania nämä maalaukset, tekisi mieleni kuljettaa sormia pintaa pitkin.

  Muuten, blogisi on mieletön! Olen saanut täältä monia hyviä vinkkejä minun ja kihlattuni rintamamiestalon kunnostusta varten, kiitos sinulle siitä:)

  VastaaPoista
 4. Hiphei! Minäkin näen tuon hääparin. Minusta he katselevat tulevaisuuteen, ja heidän takanaan siintää menneisyys. Nuo kaksi yhdistää keskellä oleva silta, jota kenties lähtevät kulkemaan kohti yhteistä tulevaisuutta. :) Kauniita tauluja sinulla!

  VastaaPoista
 5. IHANIA kuvia, pitää mennä katsomaan vielä Mariannen blogikin!

  VastaaPoista
 6. Pakkohan se hääpari oli sieltä etsiä, helposti. Minäkin näen sillan ja usvaa. Jääpaloja joiden sisään on jäädytetty miesten pukuja/bleisereitä :) Tällaiset työt ovat mielestäni niitä parhaita, katsojaa ei pidetä tyhmänä vaan annetaan rauha elää teos läpi.
  -sylvi

  VastaaPoista
 7. Jee, minäkin löysin hääparin :) Yleensä en maalauksista pahemmin perusta, mutta nuo ovat kyllä upeita!

  VastaaPoista
 8. Kiitos blogivinkistä, ihastuin itsekin Mariannen maalauksiin Habitaressa!

  VastaaPoista