13.2.2011

PenttiskorvikkeetAikaisemmin jo kirjoittelinkin aikomuksestani passata kauniiden Marimekon "Sukat makkaralla" -lasien ostaminen. Eritoten sarjan jalalliset versiot olisivat himottaneet, mutta totesin että suomessa valmistettu lasi vieköön voiton. Sopivan tymäkät ja komian kokoiset jalalliset Oiva Toikan Pionit muistuivat mieleeni äireen kaapeista. Äiti on pistänyt omansa jo tovi sitten kiertoon, mutta minäpä metsästelin itselleni viisi lasia kirppikseltä.

Ja se hinta. Sukat makkaralla 29 euroa kappale, uudenveroinen kirppispioni 10 euroa kappale. Ei ollenkaan paha.

Peony -glass by Oiva Toikka for Nuutajärvi. I found five of these at a flea market and absolutely LOVE them.


15 kommenttia :

 1. Kauniit nuo Pionit. Harmittaa 'kotimaisen' lasi- ja posliiniesineiden muualla valmistaminen, mutta kuten totesit, aina voi valita toisin :)

  VastaaPoista
 2. Pahasti kyllä otti silmään nuo Marimekon "Made in Thailand" -lätkät. Mieluusti maksaisin astioista enemmän, jos ne olisivat kotimaassa valmistettuja.

  VastaaPoista
 3. Voi että, ihan tulee mummula mieleen noista laseista, vaikka mummo on laittanut kyllä omansa kiertoon. Jos ei lie tykännyt niistä itse. :D

  VastaaPoista
 4. Voi juku, ihanat lasit! Kestävät varmasti katsettakin kauemmin kuin makkaraiset.

  VastaaPoista
 5. Munkin äidillä on nuo. Pitääpä kysäistä, ovatko tehokäytössä vai antaisko tyttärelle!

  VastaaPoista
 6. Tykkään myös näistä! Meillä niitä oli 6 kappaletta ja yllättäen huomasin, että enää on jäljellä kolme. Syyllistä ei ole saatu selville ;) Mutta nuo sinun lasisi ovat kyllä käyttämättömät, kaikkine tarroineen!

  VastaaPoista
 7. Hyvä Suomi! Minäkin ihastuin penttis-makkaroihin, kunnes ahdistuin siitä, että tajusin niiden olevan vanhojen suomalaisten lasien typeriä plagioita.....Noi on aika kivat nuo vanhat lasisi!

  VastaaPoista
 8. Nämä on mun suosikit! Varmaan vaikuttaa kun lapsuuden kodissa oli aina juhla-aterioilla nämä pöydässä :)

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen aivan ihastunut makkaralaseihin. Onkohan jotain vanhempaa suomalaista versiota, joka muistuttaa niitä matalia laseja? Jos on, niin kiinnostaisi kovasti...

  Ja harmittaa hitsin paljon se tuotannon siirtäminen Aasiaan. Voi Iittala ja Arabia, kun suomalaiset muumimukitkin tehdään Thaimaassa.

  VastaaPoista
 10. En olekaan tuollaisia jalallisia koskaan nähnyt. Minun korvaan hinta kuulostaa korkealta mutta olenkin aivan out mitä tulee suomen hintoihin näissä(kään) tuotteissa :))

  VastaaPoista
 11. Minulla on ollut käytössä Pionit kohta, apua, jo 20 vuotta. Sain ne ylioppilaaksi tultuani ja minusta ne ovat ehdottomasti olleet arjen luksusta ruokapöydässä!

  VastaaPoista
 12. Suomessa valmistettu! Kyllä, se vie voiton :)
  Isoisäni oli myös aina sitä mieltä, että kunnolliseen Suomalaiseen lasiin ja huonekaluihin laittaa mielellään rahaa, koska se kestää pitempään eikä menetä arvoaan.

  VastaaPoista
 13. Maailma on niin täynnä kauniita asioita ja tavaroita, joten ihanaa, että olet tehnyt valinnan suosia vain suomalaista. Suomalaisen käsissäkin syntyy kaunista. Katsotaan pystyisinkö itsekin kohdistamaan ostoni vain suomalaiseen. :)

  VastaaPoista
 14. Mielestäni teit hyvän ratkaisun! :) Hurraa.

  VastaaPoista
 15. Ihanat lasit!!! Miten siinä käykin niin, että äireen kaapin kätköt alkavat jossain elämänvaiheessa kiinnostaa...

  VastaaPoista