21.3.2010

Lumihiutaleita



Vaihteeksi kuvia kaupungin sijaan vihreästä talosta - kävimme katsastamassa ovatko paikat kunnossa pitkän runsaslumisen kauden jäljiltä. Samalla kuskasimme maalle kaikenlaista talven aikana nurkkiin kertynyttä. Riihimäen lasin vanhat lumitähtikuvioiset juomalasit ovat ikuinen keräilykohteeni, niitä on kaapissa jo nelisenkymmentä kirppiksiltä pelastettuina. Kallista lystiä ei "lumihiutalelasien" keräily ole, ne maksavat useimmiten parikymmentä senttiä kappale. Ja edullinen oli tämäkin kuusikko (alkuperäisessä pakkauksessa!), sisko oli maksanut paketista kaksi euroa.

Pictures from the country house for a change! The weather in Finland has been terrible for weeks; lots of snow and freezing cold. It was time to visit the house to check if everything is ok under all the heavy layers of snow. Also packed the car full of things thrifted during the winter. These beautiful (maybe 70´s) finnish glass tumblers are a favourite collectible of mine, they can be found at fleamarkets for pennies. My sister found this original carton with six tumblers for only two euros.

26 kommenttia :

 1. Mökillä on noita laseja! En tiennytkään Riihimäen valmistamiksi. Niitä tosiaan näkee joskus kirppareilla edulliseen hintaan :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös noita. 6kpl ja lisää tahtoisin. Ainoat lasit, jotka ovat edullisia, kauniita ja ennenkaikkea kestäviä lapsiperheessä!

  VastaaPoista
 3. Lasit olivat vielä halvan hinnan lisäksi todella kauniita!! :) Siis monta syytä kerätä niitä...
  Tuo pöytärthmä oli kans tosi kivan näköinen... =)

  VastaaPoista
 4. Nuo lasit on kyllä nättejä. Olisi ihana, jos jostakin meillekkin niitä öytyisi, mutta eipä ole vastaan tullut :/

  VastaaPoista
 5. Mullakin noita jo muutama...en minäkään tiennyt niiden olevan Riihimäen lasin...nuo on tuikkukippoini ihania...

  VastaaPoista
 6. Great to read about theese glasses, I have myself collected 6 from different thrift stores. But I didn't know they were Riihimäki.

  VastaaPoista
 7. Noi on sitten ihania laseja!

  VastaaPoista
 8. Ai ne on Riihimäen lasin, en tiennyt. Niitä oli kotona. Aika käheä tuo alkuperäispakkaus.

  VastaaPoista
 9. Nuo on kyllä kauniita laseja! Ja tuo pakkaus, aivan julmetun hienoa suunnittelua. Hillitön tsägä.

  VastaaPoista
 10. Kiitti vinkistä! Nuo on kauniita, täytyypä virittää kirppissilmä etsimään noita(kin)!

  VastaaPoista
 11. Laseistasi tulee ihan lapsuus mieleen = ) Ja kauniita tuoleja teillä! Tuo lahtikko takana löytyy myös meidän mökiltä...

  VastaaPoista
 12. Lapsena muistan, että noita laseja oli mummulassa. En ole sen jälkeen törmännyt niihin, ennen kuin nyt täällä. Todella symppiksiä ja kauniita!
  Vieläköhän ne mummun vanhat löytyisivät jostain ullakolta... *haaveilee*

  VastaaPoista
 13. Oih! Joku muukin on siis hurahtanut noihin Riihimäen ihaniin laseihin <3
  Minulla ei ole vielä yhtäkään, mutta niit aina kirppikseltä etsiskelen.
  Niistä tulee niin lapsuuden mansikkamehu mieleen, mummun tekemä =0)
  Hv76

  VastaaPoista
 14. Iik. Meillä oli kotona noita lumihiutaleita, ja täytyy tunnustaa, etten niistä silloin juuri perustanut. Mutta nyt - voi mikä nostalgian aalto täällä pyöriskelee! :)

  VastaaPoista
 15. Lasit ovat tosiaan tuttuja lapsuudesta. Ihania!

  VastaaPoista
 16. Lapsuudenkodissa on myös. Kiitos kun näytit.Tuli hyviä asioita mieleen.

  VastaaPoista
 17. tykkään kanssa noista laseista ihan kamalasti, tulee mummola mieleen :) en ole täälläpäin vaan koskaan törmännyt niihin kirppiksillä, pitääpä alkaa pitämään silmät paremmin auki :)

  VastaaPoista
 18. Voi, meilläkin oli noita silloin kun olin pieni :)

  VastaaPoista
 19. Kiva kuulla, että ovat ihan kotimaista tuotantoa, itsekin olen niitä alkanut "keräilemään" ja kokoelmani käsittää jo kokonaista viisi lasia! Äitikin muistelee joskus omistaneensa samanlaisia, harmi etteivät ole näihin päiviin asti säilyneet.
  Eivätkä tosiaan ole hinnalla pilattuja vaikka omistani maksoinkin 50 centtiä kappaleelta - yhdessä paikassa tosin pyydettiin muistaakseni 2,50/lasi, sillä erää jäivät hyllyyn :)

  Mutta osaakohan joku sanoa, uskaltaako näitä pestä koneessa?

  VastaaPoista
 20. Hauskaa että juomalasit herättelivät näin monia muistoja! Lapsuusmuistot ovat munkin keräilyvimmani alkuperäinen syy, lumihiutalelaseihin liittyy monta muistikuvaa kesästä ja mehukattimehusta.

  VastaaPoista
 21. Muistan lapsuudestani nuo lasit. Oli aivan huippua juoda mummolassa mummon sitruunalimonadia mustaviinimarja pensaiden keskellä noista.

  VastaaPoista
 22. Oih, meillä oli noita laseja kun olin lapsi. Nyt olen hamstrannut niitä itselleni, mutta ihan noin edullisesti enää tahdo ainakaan täällä päin löytyä, eikä varsinkaan alkuperäisissä pakkauksissa! Oma kokoelmani taitaa käsittää nyt 15 kpl kun löysin kerralla 10 kpl Kontista =) Ah noita ihania lapsuusmuistoja!

  VastaaPoista
 23. Mullakin on noita laseja! Aiemmin en ole nähnyt alkuperäispakkauksessa ja useimmiten ovat myös kirppiksellä melko naarmuisia ja huonokuntoisia.
  Mulla on tuon lumikukkakuvion lisäksi myös samanmallisia laseja, joissa on nuo pyöreät pampulat ikäänkuin varren päässä eli jonkintyylinen "heinä" tms.
  Sattuisiko joku tietämään, minkänimisiä ne lasit ovat? Ovat varmaankin myös Riihimäen koska muoto on tismalleen sama.

  VastaaPoista
 24. Zana! Mulla on myös samoja laseja kuin sulla, epäilen että ovat samasta tehtaasta! Olivat käyttämättömän oloisia ja taisi olla 6kpl parilla-kolmella eurolla.

  Innostuin alunperin lumihiutalemalliin jonkun blogin tiimoilta ja koneessa olen ihan surutta pessyt; olihan sitä 70-luvullakin astianpesukoneita... Vai oliko?

  Blogista vielä, että täällä on aina ihana käydä fiilistelemässä sisustusta ja ihania kuvia ja kirppislöytöjä!!
  T: Anne F

  VastaaPoista
 25. Ihania noi lasit!! TUlee niin nostalginen olo. Mulla on yksi ja olen pidemmän aikaa etsinyt kirppareilta lisää,mutta ei sitten yhden yhtäkään :( No täytyy jatkaa etsimistä :) Ihana sun blogisi!

  VastaaPoista
 26. Löysin myös noita Zannan mainitsemia "pampulalaseja" kirpulta. Tietääkö kukaan sille ja tuolle lumihiutaleelle oikeaa nimeä tai suunnittelijaa? Täältä netistä niitä ei tahdo löytyä mistään...

  VastaaPoista