19.2.2021

Ruokakomeron ovella

Vilkastaanpa vielä edellisen postauksen ruokakomeron ulkopuolelle. Komero on sijoitettu tuolviisiin keittiön nurkkaan työskentelytason välittömään läheisyyteen ja sinne näkee mukavasti lasioven läpi kun istuskelee ruokapöydän ääressä. Mustaraamisen Bläk-sarjan lasioven tilasin mittojen mukaan Hietakarilta*, samoin kuin kylppäripostuksessa vilahtaneen saunan lasiseinän. Oven raamit rimmaavat mukavasti mustien keittiökalusteiden kanssa.

 

Ja kun astiakomero on koko ajan lasiovenkin läpi näkysällä, saattaa miettiä näyttääkö se sitten arjessa sotkuiselta. Siistiä yleisnäkymää voi edesauttaa se että astiat ovat tarpeeksi väljästi hyllyillä, niin että ilmavuus säilyy vaikka kipot ja kupit vaihtelevatkin käytön myötä paikkaa. Mullakin on noita astioita aika monessa värissä, mutta olen lykkinyt aina värikkäiden väliin vähän valkoisia kippoja näkymää rauhoittamaan. Ja vähemmän esteettiset keittiökamathan tuolta puuttuvat kokonaan; kattilat, paistinpannu, muovikulhot ynnä muut ovat keittiön puolella vetolaatikossa katseelta piilossa.

Mutta paras homma tässä tosiaan on se miten helppo astioita on tuolta napata käyttöön - varsinkin kun mulla on niitä keräilyn myötä kertynyt aika runsaasti. Normi kaappiratkaisulla osa jäi aina käyttämättä kun olivat hankalasti pinon alimpana, kaapin perällä piilossa tms. Nyt kaikki näkee yhdellä silmäyksellä ja jokaikiseen on helppo tarttua. Ylin ylähyllykin on sellaisella korkeudella että yllän sieltä ottamaan lasipurkit ilman jakkaralle kiipeämistä.

*lasiovesta saatu alennusta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti