17.2.2021

Kylpyhuoneen anatomia

 *tuotteista saatu alennusta Kylpyhuonekeskukselta

 

Vilkaistaanpa meidän isompaan kylpyhuoneeseen, joka sijaitsee tämän talon yläkerrassa. Aina kun kylppäri vilahtaa instakuvissa, tulee paljon kyselyitä matskuista, suihkuista, saunan seinästä ja niin edelleen. Tuumasin että voisi olla paikallaan koota taas kaikki kylppärin tiedot yhteen postaukseen, jotta ne sitten helposti etsivä löytää. Tässä siis tulee tämän kylpyhuoneen anatomia. 

Kaikki kaakelit, allaskaluste ja saunan lasiseinä tulivat Kylpyhuonekeskuksesta*, josta löytyy todella kiva valikoima kaikkea kylppäriin liittyvää ja monen suomalaisen valmistajan kamppeita.

Haaveilin 50-luvun fiilistä henkivästä kylppäristä ja kaakelit valittiin sen mukaan. Ajattomat klassikkokaakelit löytyivät Pukkilan mielettömistä valikoimista. Lattiassa on Natura-sarjan 6-kulmainen laatta sävyssä Valkoinen*. Lattian rajat viimeisteltiin saman sarjan holkkalaatoilla - Naturasta on olemassa vaikka minkälaisia erikoiskappaleita. Seinälaatta on Harmony Arquitectos 15x15cm kiiltävän valkoisena*. Sauman väri on sekä lattiassa että seinässä Weberin Medium Grey. Lattiaan se on juuri oikea, mutta sanoisin että seinässä voisi olla inasen vaaleampi että olisi just eikä melkein.
 

Saunan mustaraamisen lasiseinän valmisti mittatilaustyön Hietakari*. Tämä oli vähän niin kuin sellainen prototyyppi; mustia raameja Hietakarilla toki oli suihkuseinien Bläk-sarjassa jo valmiiksi, mutta tässä ne soviteltiin ensimmäistä kertaa saunan seinäksi. Pikkaisen oli jumppaamista mutta saatiin onnistumaan! Tämänkin tilaus onnasi Kylpyhuonekeskuksen kautta. Löylyhuoneen seinistä yksi on siis kokonaan lasia, kaksi kaakeloituja ja vain takaseinä paneloitu. Niin sanottua kylmää pintaa on siis paljon, ikkunakaan ei ole sieltä pienimmästä päästä. Mutta hyvin toimii ja löylyä riittää. Näin jos toteuttaa, tarttee vain varmistaa että kiukaassa piisaa tarpeeksi potkua tilan koko ja kylmien pintojen määrä huomioiden. Meidän kiuas on Harvian Cilindro ja siitä valkattiinkin edellä mainitusta syystä kahdesta vaihotehdosta se tehokkaampi malli. Kiuas tuli talopaketin mukana Designtalolta.

 

Katto paneloitiin mäntyisellä sormipaneelilla, se ostettiin muistaakseni Starkista. Pintaan sipaistiin hitusen valkoisella sävytetty saunasuoja. Suihkut ja hanat tulivat talopaketin mukana Designtalolta. Suihkut ovat Grohen Euphoria-sadesuihkumallia ja allashana Oraksen teräksen värinen perusmalli. Kylpyammeen tilasin Netraudasta ja sen malli on Bathlife Ideal. Kivan muotoinen akryyliamme, jonka keveys (painaa noin 50kg) on hyvä silloin kun haluaa siirtää siivotessa. On kuitenkin käytössä jämäkkä, ei siis keveydestään huolimatta kuitenkaan mikään rimpula.Allaskaluste on Suomessa valmistettu  Temalin Stella*.  Laatikostoon voi vakiovärien lisäksi valita oman sävyn, me laitettiin siihen Tikkurilan H466 Angora. Tuon allaskalusteen mainioita puolia: tarpeeksi isokokoinen allas ja kunnolla laskutilaa, monta eri kokoa josta valita ja mahdollisuus lisätä pistorasia laatikon sisään. Siellä latautuu nytkin sähköhammasharja katseelta piilossa. Altaan päällä oleva peili on myös kotimaisen Temalin, Modula* nimeltään.

Valaisin peilin yläpuolella oli budjettiratkaisu Ikeasta. Hintansa väärti todella, kanta on posliinia ja kupu lasia ja muoto mukavan klassinen. Malli on nimeltään Vitemölla, on tainnut harmi kyllä kadota jo Ikean valikoimista.

Vielä on laatikoston vetimet päättämättä, mutta ehtiihän niitä tässä mietiskellä ja nykiä laatikoita auki tuolta sivuilta äheltämällä, hahaa!


 

Ja vielä puinen tappinaulakko, jossa roikotetaan kaikki pyyhkeet, kylpytakit ja muut. Se löytyi Granitista. Asennettiin kaksi eri levyistä vierekkäin, että saatiin tarpeeksi tappeja riviin. Naulakko on muistaakseni valmistettu saarnesta, eikä sitä ole käsitelty mitenkään.

 

Juuri muuta en tässä kylppärissä muuttaisi, kuin jo mainitun seinäkaakeleiden sauman värin hiukan vaaleammaksi. Mutta pikkujuttuja ja silmä tottuu, hyvä se on noinkin vaikka saumat erottuvat nyt seinissä enemmän kuin suunnitelma oli. Kaiken kaikkiaan kylppärin tunnelma on justiinsa sellainen kuin tavoiteltiinkin; hiukan klassinen ja nostalginen. Kaikki kamppeet ovat nyt käytössä hyväksi havaittuja, uskallan siis jokaista osasta suositella.

Unohdinkohan nyt kuitenkin jonkun kilkkeen kuitenkin tässä mainita? Huikkaa kommenttilootaan jos jotakin puuttuu niin lisätään!
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti