22.7.2019

Helppoa viherpeukalointia ja kivat ulkokalusteet


Pihatyöt täällä uudella talolla ovat vielä aivan vaiheessa (niistä ehkä pian tarkemmin), mutta pientä viherpeukaloilua olen kyllä jo alkanut lasitetulla terassilla harrastaa. Tai oikeastaan ei tarvitse olla kummoinenkaan viherpeukalo, jos syötävien vihreiden kasvattaminen tapahtuu tällä helpoimmalla mahdollisella tavalla:

Hanki muutama kookas ruukku ja täytä ne hyvällä mullalla. Minusta ruukuista parhaita ovat terrakotta-klassikot, jotka eivät suuressakaan koossa montaa euroa maksa. Kun ostat kauppareissulla yrttejä ja salaatteja, älä heitä kotona lyhyeksi leikattuja jämiä pois. Poista muoviruukku ja istuta jämät. Yksi yrttipuska muuttuu moneksi ja kasvaa helposti kunhan muistaa kastella. Tällä tavalla olen saanut vaivatta rehottamaan kaupan yrteistä ainakin basilikan, mintun, korianterin ja lehtipersiljan sekä kasvatellut iloisesti Romainea ja Pehtoorin salaattia.


Terassikalustehommatkin ovat vasta tuumailuvaiheessa. Nappasin kuitenkin ensihätään Ikeasta mukaan tämän kivannäköisen metallisen Saltholmen-setin että on joku istuskelupaikka jossa hörppiä kahvia ja vahdata yrttitupsujen kasvua. Yllättävän tukevat ja laadukkaan oloiset vaikka näyttävätkin kovin keveiltä. Erityisesti tykkään väristä joka ei ole vitivalkoinen vaan kiva hailakka beige, vähän niin kuin munankuoren värinen. Nämä siirtyvät sitten lopulta puutarhaan, kunhan sellainen saadaan kasvuun. Meidän tontti on napakan kokoinen, vain 450 neliötä, mutta aikamoinen homma on senkin kokoisen pläntin vehreäksi saamisessa.

1 kommentti :