17.5.2017

PunoskuumettaKun katselin kotona kaupungissa ympärilleni, hoksasin että ilmassa taitaa olla jonkin sortin punoskuumetta, sen verran monta punottua juttua meillä nyt on. Punotut materiaalit, vanhat korit ja korikalusteet sekä nahka- ja rottinkipunokset esineissä yleensäkin ovat viime aikoina tarttuneet siellä täällä muutenkin sisustussilmään. 

Ensinnä takan viereen tiensä löytänyt uusi halkokori. Sopiva säilytin haloille oli jonkin aikaa ollut etsinnässä, kun kaveri löysi tämän vanhan rottinkikorin roskiksesta ja antoi mulle. (Kiitos Anni!)Eero Aarnion Juttujakkaran ostin viime talvena Facebook-kirppikseltä. Se on vielä uudenkarhea ja rottinki on kauniin kalpean vaaleaa. Tuo kyllä vain paranee vanhetessaan ja patinoituessaan, sen kummemmin ei siis sen vaaleutta varota ja vaalita. Kaunis kaiken ikäisenä! Viime aikoina olen erityisesti tuijotellut jakkaran istuinosaa, miten kauniisti rottinki on punojan sormissa juossut rytmikkääksi pinnaksi.
 

Myös meitin pyykkikoreissa on punosta. Nämä Mifukon Kiondo-korit on suunniteltu Suomessa ja valmistettu Keniassa paikallisten käsityöläisten hyppysissä. Mifukon toiminta noudattaa hienosti reilun kaupan periaatteita. Jokaisessa korissa lukee sen valmistaneen käsityöläisen nimi - minä en ole noita lappusia raskinut omista koreistani poistaa vaan silloin tällöin katselen niitä ja mietiskelen että mitäköhän mun korit punoneella Kecillä on tällä hetkellä työn alla. Koreja saa tosi monessa värissä ja koossa, pitkillä ja lyhyillä hantaakeilla tai ilman. Matsku on sisalkuitia ja kierrätysmuovia, näkisin että tosi kestävää ja pestävää. Ovat kauniita ja monikäyttöisiä! Nuo pyykkikorit ovat isointa saatavilla olevaa kokoa.

(Mifuko-korit olen saanut blogin kautta tuotenäytteenä.)


Ja lopuksi vielä sahalaitaa Ikean tapaan. Näihin kahteen koriin kerätään lattioilla seilaavat lelut ja säilötään käden ulottuville vaippoja ja muuta tarpeellista. Jos nuo talouden muut punotut esineet ovatkin aika hillittyjä niin näiden kuviossa on jotakin mukavan sähäkkää. Ja pikkumussukka rakastaa penkoa noita korejaan ja levitellä niiden sisältöä lattialle. Myös punospinnan tutkiminen ja rapsuttelu on mieluisaa ajanvietettä.

3 kommenttia :

 1. Moi!
  Olen pitkäaikainen blogisi satunnaisseuraaja. Erinomainen blogi =)
  Etsin 'heitä vaatteet päivän päätteeksi tähän' -koria ja mietin, epäilisitkö Mifukon korien soveltuvan sellaiseen kokonsa ja muotonsasäilyttävyyden puolesta? Ideaali kori säilyttäisi kohtalaisesti muotonsa, jotta käyttö ei tuntuisi kömpelöltä [mutta aivan jäykkäkään korin ei tarvitse olla, jottei taas siirtely muutu kömpelöksi - kuvista tosin näkee että näin ei ainakaan luultavasti ole].
  Plus, tunnetko jälleenmyyjiä Helsingissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos paljon, satunnaisseuraaja! :) Nuo korit ovat just sellaisia jämäköitä mutta pehmeitä. Olen ainakin Stockmannilla näitä nähnyt, siellä voisi ainakin käydä hypistelemässä.

   Poista
 2. Hei, täällä toinen satunnaisseuraaja. Paitsi viime aikoina ei ole tullut seurattua, kun on vauva - tai no kohta yksivuotias. Ja nyt pitkästä aikaa tulin taas kurkkaamaan, niin täällähän on myös vauva vaikuttamassa sisutukseen :D Onnea pikkuisesta!

  jennia

  VastaaPoista