30.5.2017

Arkistojen aarteita mun mieleen


Aina joskus fiilistelen huvikseni ja mietin mitä menneiden aikojen tuotteita ottaisin uudelleen tuotantoon jos saisin muina diktaattoreina päättää. Tämä nousi taas mieleeni kun näin kaupassa Hellä mietoinen -shampoota. Erityisesti tykkään tuumailla mitä vanhoja Arabian astioita haluaisin uudelleen kauppojen hyllyille. Sellaisia ihania harvinaisuuksia joita vielä silloin tällöin näkee, mutta joita ei juuri enää mistään voi ostaa. Jo pitkään olen ollut sitä mieltä että Esteri Tomulan Tatin pitäisi tehdä paluu, ja niin kuin tuossa kolme vuotta vanhassa postauksessa kirjoittelinkin niin edelleen kaipailen erityisesti uunivuokia joillakin ihanilla kuvioilla. Samaten ottaisin hihkuen vastaan kauppoihin Birger Kaipiaisen suunnitteleman auringonkeltaisen Sunnuntai-kuvion vaikka suurempanakin serviisinä.

Kävin taannoin uuden Arabian myymälän avajaisissa ja syksyn uutuuksia katsastamassa Helsingin Pohjois-Esplanadilla. Näin siellä nämä aika kivat arkiston aarteen uudet tulemiset. Esteri Tomulan Arabian 100-vuotisjuhlavuonna 1973 suunnittelema Esteri-kuvio tekee elokuun puolivälissä comebackin astiasarjana, jossa on mm. mukia, kannua ja lautasta. Fanitan Esteri Tomulan töitä erityisesti, siksikin näiden näkeminen ilahdutti paljon. Aika kivaa myös että monena eri versiona tuotannossa vuosien varrella ollut talouslevy-konsepti tekee uuden tulemisen. Minusta tän sorttista arkistojen aarteiden kaivelua voisi tehdä enemmänkin.

Mitä astioita te kaipailisitte uudestaan tuotantoon? Jos saisit päättää valmistukseen yhden kuvion niin minkä valkkaisit?

3 kommenttia :

  1. Minä haluaisin Arabian sunnuntai-sarjan keltaisena <3

    VastaaPoista
  2. Juuri tuo Esteri on aivan ihana <3 Harmi, kun astioita tursuilee meillä jo siihen malliin joka kaapista, että suuntauksen pitää toistaiseksi olla mieluummin miinusmerkkinen plussan sijaan :D Mutta ehkä sitten joskus!

    VastaaPoista