2.2.2016

Kaupunkikodin remonttipäivitys, osa 3.

Muutaman ensimmäisen päivän aikana remontti eteni kuin tuulispää. Purkutöiden loppusuoralla tahti on alkanut hidastua - isoista linjoista on siirrytty pieneen rapsuttamiseen, jätteen pois raijaamiseen ja pähkäilyyn. Luulin jo päässeeni tapetin irrottamisesta eroon mutta tuolla sitä vielä on katonrajassa, koristelistan ja maalatun boordin välissä. Tietenkin se on maalin alla ja irtoaa vain minipieninä hytylöinä.

Makkarin lattia on nyt purettu ja alta paljastunut lautalattia näyttää varsin hyvältä. Tuosta tulee hiomalla varmaan oikein mallikas, katsotaan onko lattia-ammattilainen samaa mieltä kun tulee ensi viikolla käymään. Makkari lienee ennen ollut keittiö. Huoneen nurkassa on lattiassa puuhellan paikka. Halkeilleet katot ovat alkaneet saada myös kyytiä. Irtoilevia maaleja on tiputeltu alas olohuoneessa. On keretty jo vähän tasoitellakin. Pölyä ja pikkuroskaa riittää.

Kaksi alinta kuvaa napsasin Domus Classicalta kun kävin tuumaamassa rosettiasioita. Noista kaunottarista on tulossa tänne blogiin yhteistyöjuttua, kunhan kattobisnes pääsee siihen vaiheeseen. Katselen tuota kuvaa jossa olkkarin katto näkyy hyvin (neljäs ylhäältä) ja kyl näkisin että rosetti vaan tuonkin huoneen sit kruunaa.

11 kommenttia :

 1. Huh, on teillä siinä urakkaa kerrassaan. Minä itse silti tykkään remontoimisesta, odotan kevättä että päästään taas tositoimiin :) Rosetti todellakin sopisi tuonne olohuoneeseen, onkohan siellä joskus sellainen ollutkin.

  VastaaPoista
 2. Mahtavat nuo rosetit ja kaakeliuuni. Uskon, että tästä tulee tosi hieno koti teille. Hurjasti tsemppiä remppaan. Itselleen kun tekee, sitä kummasti jaksaa niiden ahistuksen alhojenkin yli.

  VastaaPoista
 3. Remontteja tehnyt täti täällä huokailee kaikella ystävyydellä, että suojatkaa hyvät ihmiset vanhan arvoasuntonne puulattia. Vaikka se hiottaisiinkin, täyttyvät lautojen raot kaikesta purkuroskasta ilman suojausta ja lattian alaisen eloperäisen aineksen elo alkaa kukoistaa. Esim. saumoista teipattu pahvi olisi ihan käypä suojaus.
  Remontti-Raili

  VastaaPoista
 4. Hieno tuo kakluuni. Onko teillä tietoa, onko se käyttökelpoinen? Vai saako se sähköiset sisukset?

  VastaaPoista
 5. Olettepas olleet reippaita! Näyttää aivan ihanalta!

  Tsemppiä tapetin kanssa nyhjäämiseen :) Tapetti on kyllä ihmisen vihollinen.

  VastaaPoista
 6. Hei. Onko se lattia kuusta vai jotain kovempaa? Kuusi ei oikein kestä kulutustä. Vanhoissa kerrostaloissa oli nimenomaan hienoa, että oli korkkimatot, lattialankut olivat siellä alla vain rakennekerroksena, jolloin käytettiin halvempaa materiaalia kuin ihan puhtaasti lautalattioiksi tarkoitetuissa.

  VastaaPoista
 7. Reippaita olette taas olleet, sitä respectiä teille:))) Lattian kohtalo varmaankin selviää kunhan asiantuntija käy, mutta kyllähän se kunnolla tarttee tehdä noin hienoon osakkeeseen. Joku täti-immeinen muistutti sen suojaamisesta tässä vaiheessa, just niin, mutta minä muistutan teitä suojaamaan joka hetki, joka työssä omat keuhkonne!!! Siispä suunsuojaimet asiallisen paksut ja käyttöön! Muistutan siksi, että meillä täällä @mummis_house kodissa on tehty niin monet remontit vinteillä ja kellareissa, että jopa saatiin yksi keuhkokuumekin aikaiseksi alkuvuosina. Se ei ole leikin asia, vaikka paraneekin! Mukavia päiviä teille edelleen! Niin ja kaikella hyvällä tämä äidillinen muistutus!

  VastaaPoista
 8. VOi miten mahtava projekti teillä on ja varmasti tulee kaunis koti!
  Onnea ja iloa teille sinne ja onnistumisen hetkiä!!

  VastaaPoista
 9. Me kävimme muutama vuosi sitten katsomassa samasta talosta (näin olen päätellyt) lähes samanlaista asuntoa. Ainoastaan eteinen-kylppäriosuus oli eri mallia kuin teillä. Silloin välittäjä oli sitä mieltä, että asunto oli yhdistetty kahdesta pienemmästä. Olisiko asia noin, vai onko tosiaan toinen huone ollut keittiö, en osaa sanoa. Kumpikin mahdollista :) Ihana tulee teidän asunnostanne. Meillä ei silloin vauvan kanssa riittäneet rahkeet remonttiin, ja oikeastaan huoneitakin kaivattiin yksi enemmän. Mutta oispa vaan ollut ihana kotitalo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tässä talossa on sellaisiakin pohjia joissa kylppäri on suoraan ulko-oven edessä tai erillinen kylppäri makkarin yhteydessä, mahtoikohan se teidän katsomanne olla jompaakumpaa semmosta mallia? Mekin ollaan mietitty että onkohan tämä huonekokoonpano alkuperäinen vai myöhemmin koottu, mutta vaikuttaisi ainakin osakekirjojen perusteella siltä että neliöt ja huoneet ovat pysyneet alusta asti samana. Varmaksi en kyllä osaa sanoa :)

   Poista
  2. Se oli sellainen, jossa kylppäri oli ulko-oven edessä. Ihanat uudet kotikulmat teillä; me asuttiin silloin kämppää etsiessämme siinä ihan nurkan takana.

   Poista