19.2.2016

Kaupunkikodin remonttipäivitys, osa 7: lautalattioiden hiontaa


Kävin iltasella katsomassa mitä lattian hioja oli saanut päivän mittaan aikaan. Koko asunto näytti aivan erilaiselta ja siellä tuoksui puu. Miten fiilis asunnossa voikin nyt niin kovaa kyytiä muuttua? Koko ajan on enemmän ja enemmän sellainen olo että tuo on meidän koti. Lattiamateriaali on osoittautunut tosi paksuksi kuusilankuksi koko asunnossa, sen suhteen kävi siis hyvä tuuri. Keittiön lattian kohdalla puu on hiukan vaaleampaa, se on ilmeisesti uusittu jossakin vaiheessa. Jopa karun näköinen makuuhuoneen lattia on hionnan alettua muuttunut kauniiksi. Tuossa yllä kuvassa näkyy miltä se näytti vasta muovimattojen alta kuorittuna. Ja alla ennen-jälkeen -kuvat olohuoneesta. Kylläpä se vain tuo olkkarin vanha lakattapinta oli kovin punertavan keltainen, kun nyt kuvia katsoo.

Seuraavaksi lattian hiontaa viimeistellään ja sitten laudat lipeöidään ja öljytään. Lipeäkäsittelyssä kuusi hiukan kalpenee ja sitten jatkossa säilyttää kalpeutensa eikä lähde kellastumaan. Mä hipsin iltaisin lattiamiehen lähdettyä asunnolle napsimaan kuvia työvaiheista ja laitan niitä tulemaan.

6 kommenttia :

 1. Ooo :) Kyllä lautalattia on aina lautalattia <3 Näyttää niin hyvältä! :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä niin valtavan ihana asunto, että oksat pois! Näitä kuvia on yleensäkin blogeista ihana katsella, kun sen muutoksen näkee ihan heti ja se valtava työmäärä ja sotku jää pimentoon :)
  Sen voi vaan kuvitella, kun omassakin pikkuasunnon pintarempassa ja muissa pienimuotoisissa kohennuksissa oli kestämistä. Puhumattakaan, kun kylppäri räjäytettiin atomeiksi...

  VastaaPoista
 3. Kiinnostaa tuo lipeäkäsittely, jään odottelemaan lisätietoa siitä!

  VastaaPoista
 4. Mahtava seurata tätä projektia, jes!

  VastaaPoista
 5. Mieletön muutos kyllä, etenkin tuo muovimaton alta löytynyt lattia näytti aika hurjalta :D Meillä on suunnitteilla vastaava remontti, ja hienoa nähdä, että aika tummankin lattian saa hiottua vaaleaksi. Remonttiin liittyen, olisitko halunnut suositella käyttämäänne remonttifirmaa? t. Anniina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anniina! Ja sori että vastaus on viipynyt. Meillä ei ole ollut tässä remonttifirmaa ollenkaan. Lattian, putkityöt ja sähköt tekivät ammattilaiset, muuten ollaan urakoitu itse. Lattiahommiin uskallan suositella Parketti Felix Fredlund Oy:tä, jos sellaiselle teillä on tarvetta.

   Poista