11.4.2015

Erittäin koukuttava naposteltavaTämä totaalisen koukuttava ja superhelppo libanonilainen rouskutteluvinkki tuli vastaan Berliinistä käsin ruoasta kirjoittelevan Pauliinan Instagramissa. Mökin jääkaapissa sattui olemaan just sopivasti porkkanoita ja tiskipöydällä yksi sitruuna, joten ryhdyin heti tuumasta napostelutoimeen. Ja sittenhän jäinkin laakista koukkuun. Nämä porkkanatikut sopivat kaikkiin niihin tilanteisiin joissa normaalisti rouskuttaisit vaikkapa sipsejä. Ja kun syö yhden, ei pysty lopettamaan vaan on saatava aina uusi tikku, taas uusi tikku ja taas uusi tikku... Tarkemman tarinan porkkanatikkujen takaa voi käydä lukaisemassa Pauliinan hienosta Boiling Under -blogista. Mutta jaetaanpa se yksinkertainen resepti nyt tässäkin:

Libanonilaiset naposteltavat porkkanat

Kuorittuja, tikuiksi pilkottuja porkkanoita
Sitruunan mehu
Suolaa

Purista porkkanatikkujen päälle sitruunamehua, anna maustua tunti välillä käännellen. Ripottele sitten tikkujen päälle runsaasti suolaa. (Suolassa ei kannata säästellä, sanoi Pauliina.) Rouskuttele menemään.


Lebanese carrot snacks, totally addictive. You can find the recipe in Pauliina´s Boiling Under blog.

6 kommenttia :

 1. Iik....miks oisin tehny heti mut ei oo sitruunaa. Alkoi niin tehdä mieli!

  VastaaPoista
 2. Mä olen vieläkin tästä ihan järkyttynyt, siis positiivisesti, että miten voi olla joku terveellinen ja näin hyvä naposteluasia! Ja helppo! En mene tajuntaan :)

  Tulevan kesän piknikit pelastettu. Rouskuvaa tikkukesää siis sinnekkin!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvätlä! Pitänee testata. Meillä porkkana naposteltavat on porkkana tikut lasissa jossa on muutama sentti soijakastiketta pohjalla. Ne on vaan jotenkin tosi hyviä siihen soijaan dipattuna :)

  VastaaPoista
 4. Meillä porkkanatikut syödään ihan sellaisenaan xD Hauskankuulonen ohje kyllä, jos alkaa pelkkä porkkana kyllästyttään niin pitänee kokeilla =)

  VastaaPoista
 5. Ah! Just tämmöisiä juttuja ("reseptejä") mä rakastan, kuulostaa ihan ihan simppeliltä, mutta on paljon enemmän kuin osiensa summa. Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Eikä, Annika, sait mut koukkuun! Ihan superhyvä ohje, kiitos kun jaoit sen!

  VastaaPoista