12.4.2015

Lukuvalo ja lehtiloota olohuoneessaMä olen aina ajatellut että kesämökin perusvarustukseen kuuluu ehdottomasti läjä lehtiä. Lapsuudessa vanhempien kesäpaikassa ne taisivat olla Apuja, Seuroja, Aku Ankkoja, Asterixeja ja Nakke Nakuttajia, joskus Valittuja Paloja. Samat lehdet vuodesta toiseen, mutta hyvin kelpasivat aina kesäisin selattaviksi. Sadesäällä luettiin uudestaan ja uudestaan jotakin lempikohtaa, eikä haitannut yhtään vaikka se oli jo läpeensä tuttu. Se tuttuus taisikin olla juuri se juttu.

Traditio jatkuu ja lehtipinot kasvavat. Järkkäsin pääsiäisenä talon lehtiläjiä isoon puulaatikkoon. Siellä on pääasiassa Dekoa, Glorian kotia, Ruokaa ja Viiniä, Divaania ja jokunen Olivia ja Trendi. Ylivoimaisesti eniten talosta löytyy kuitenkin V8-lehden vuosikertoja 80-luvulta lähtien. Ne eivät tuohon laatikkoon millään edes mahtuisi, niille on varattu olohuoneen iso nurkkakomero. Lehtien selailua varten kiinnitettiin nojatuolin viereen seinään oikein lukuvalokin - kirppikseltä löytynyt Valinten harmaa lamppu.

Lootassa on myös muutamia kirjoja, mökkeilijän perusteoksia etten sanoisi. On kirja metsän eläinten jalanjäljistä jonka opastuksella on useampiakin käpälän painaumia tunnistettu. On sienikirja jota pitäisi hyödyntää enemmän, jotta tulisi poimittua muutakin kuin herkkutatteja, kantarelleja ja suppilovahveroita. On savusaunan rakennusopas jonka opit toivottavasti joku päivä pääsevät käytäntöön. On perhoskirja, jonka kevätpäissäni asetin jo kirjarivin etummaiseksi. Ja sitten on liuta kesämökeistä ja puutalojen korjaamisesta kertovia kirjoja.

Niistä uusin tulokas on tuo 8 x Uudistunut puutalo, jonka arvostelukappaleen sain blogin kautta. Kiva yhdistelmä sisustusta ja remonttineuvoja vanhojen puutalojen omistajille tai sellaisen hankkimista suunnitteleville. Luettavaa ja katseltavaa piisaa vaikka ei itse talo remppaisikaan. Kirjassa on kauniita sisustuksia ja ennen ja jälkeen -kuvia, jotka ovat aina kutkuttavia. Blogeja seuraaville kirjassa onkin jonkin verran tuttua, esittelyssä on mm. Koti asemalla -blogin talon remontti.

Photos of the summer house livingroom. A place to read old volumes of good magazines and books about renovating, cottages, animal footprints, mushrooms, butterflys, etc.


4 kommenttia :

  1. Voi että juuri ne valitut palat ja aku ankat siellä mökillä..! :) Juuri tuossa yksi päivä ajattelin kodin lehtipinoa katsellessa, että olisipa se mökki jonne nämä viedä.. :) Kun kotona ei tunnu olevan aikaa niitä lukea. Ihana näky tuo sininen huone :)

    VastaaPoista
  2. Lehdet kyllä kuuluu mökille ehdottomasti! Ja ihana laatikko niillä. :)

    VastaaPoista
  3. Vino pino sisustus- ja ruokalehtiä on aivan pakko olla mökillä. Tuo teidän sininen tapetti on naulitsevan upea!

    VastaaPoista