13.12.2014

Malja hyasintille
Kävelin marketissa valtavan hyasinttilauman ohi. Kukkameren tuoksu vei aatokset heti lapsuuden mummolajouluihin, niihin jouluista parhaisiin ja tunnelmallisimpiin. Tein ostoskärryillä u-käännöksen ja poimin yhden kukan mukaan kyytiin tuoksumaan.

Kotona sitten taas pähkäilin että mihinkäs kippoon tämän tuoksuvan tyrkkäisin. Viime jouluna kolme hyasintin nippu päätyi Saara Hopean Näppyläkulhoon. Nyt silmä osui astiakaapissa Kaj Franckin Kartio-kaatimeen. Sen kapeaan uumaanhan saattaisi kukan sipuli justiinsa sopia. Kiemuraisen kauniit valkoiset juuret mahtuivat mukavasti uuman alle.

One of my absolute favourite christmas scents is hyacinth. It reminds me of the wonderful childhood holidays at my grandmother´s.

9 kommenttia :

 1. Minullakin tulee mummola mieleen näistä. :)

  VastaaPoista
 2. Tuoksun melkein tuntee kuvaa katsoessa. Lasimalja onkin tuossa hauska.

  VastaaPoista
 3. Niiden tuoksu tuo kyllä joulun kotiin!

  VastaaPoista
 4. Kartio kaadin on ollut niin usein meillä maljakkona että kotiutin vasta kirpparilta oikean Kartio maljakon.
  Muoto on täydellinen maljakoksi ja näyttää hienosti toimivan myös hyasinttimaljakkona.
  Olen kukkakauppiaan tytär ja hyasintin tuoksu on joulu.

  VastaaPoista
 5. Beautiful hyacinth. I do love these flowers. The last picture is also great. It creates an atmosphere of grandmas days :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin tykkään hyasinteista, kolme valkoista odottelee tuolla ruukussa puhkeamista..

  VastaaPoista
 7. Hyasintti on todella kaunis kukka, mutta ikävä kyllä saan siitä allergiaoireita. Jos olen niitä jouluna saanut olen kiittänyt kauniisti ja laittanut keittiön ikkunanväliin. Näin ovat ilahduttaneet näöllään, mutta ei tuoksullaan....

  VastaaPoista
 8. Kylläpä se nököttää ihanasti tuossa maljakossa! (:

  VastaaPoista
 9. Hyasintti ei siis kaipaa muuta kuin veden? Pääsisi minunkin kaadin jouluiseen hyötykäyttöön, mutta multaa en siihen viitsisi laittaa.. :)

  VastaaPoista