30.11.2013

Peilin kaunotarTämä peili on näyttäytynyt täällä ennenkin, ostin se kirppikseltä taannoin ja ripustin mökille eteiseen. Taiten ja siististi kirjailtu vanha peili tarttui kirppiksellä silmään oikeastaan siksi että siitä tuli mieleen kovasti ihailemani Birger Kaipiaisen muotokieli. Peilin suunnittelija ja valmistaja ovat jääneet arvoitukseksi.

Ja kah, internetissä seilatessani löysin samanlaisen! Tuolla arvaillaan että peili olisi tanskalainen taikka ruotsalainen, ehkä Björn Wiinblad -vaikutteinen, tai Wiinbladin suunnittelema. Jossakin jollakulla on samanmoinen peili seinällään, ehkä useammallakin - aika hauskaa. Tanskalainen Wiinblad on muuten tutustumisen arvoinen suunnittelija, hengeltään mun mielestä hyvällä tavalla Kaipiaisen kaltainen. Lisää hänen kättensä jälkeä voi ihastella vaikka tuossa Anna´s cup of tea:n postauksessa.

This vintage mirror caught my eye at a flea market because it reminded me of the great Birger Kaipiainen´s work. I have no idea who designed or made it, but someone has a similar one! Now i´m wondering if it could be a Björn Wiinblad Original...

8 kommenttia :

 1. Todellakin,taidokasta työtä! Kyllä kirppiksiltä tekee toisinaan mahti löytöjä :)

  VastaaPoista
 2. Ihana! Ja näyttää kivalta tapetin kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Mainio ja persoonallinen esine! Mikä ihana löytö kirppikseltä, voin oikein kuvitella kun pulssi kiihtyy kun kirjailtu reuna pilkistää jostain tavarakasasta :)

  VastaaPoista
 4. Sopii iiiihan täydellisesti just tuohon paikkaan!

  VastaaPoista
 5. Hieno löytö! Sopii tosiaan hyvin myös tuon kirjavan tapetin kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Hurmaava peili! Ja näyttää todella hyväkuntoiselta. Hieno löytö.

  -imajrim-

  VastaaPoista