17.5.2010

Pullonkorkkipurkki


Laitamme lasipurkkiin talteen jokaisen talossa tuhotun kuohuviinipullon korkin. Jos sattuu sellainen onni että auki poksautetaan oikea shampanja, on tapana jättää korkkiin metallihärpäkkeet - ylen juhlavat hetket erottuvat korkkihistoriasta näin helpommin.

Everytime a bottle of bubbly is opened in the house, the cork of the bottle is saved in these glass jars in the kitchen. The amount of corks increases especially during the summertime, of course.

9 kommenttia :

 1. Kiva idea! Mulla purkkiin on päässeet piparimuotit, eivät enää rasita leipomalootan pohjalla.

  Lainasin sitä sun makkarin tapettikuvaa ja laitoin blogistani linkin tänne. Kiitos vielä! Tuntuukos musta tapetti käytössä liian tummalta? Meillä on jotenkin pimeähköt huoneet...

  VastaaPoista
 2. Pullonkorkitkin on kauniita purkissa, muistojakin voi säilöä :) Ja entä ne purkit, nekin on kauniita!!! Blogissani on lehtikirjoitus keräilijästä. Tunnistatko itsesi siitä, intohimoisena kirpputorien kiertelijänä?

  VastaaPoista
 3. Sama tapa meillä :)
  Ja kaikkein tärkeimpiin lisätään vielä päivämäärä ja juhlan aihe - tapa alkanut meillä 30.12.1999 mennessämme kihloihin. Hassu päivä, muttemme halunneet mennä milleniumina kuten 'kaikki muut'.

  VastaaPoista
 4. Täällä kanssa korkkien keräilijä. Kaikki korkkikorkkiset laitan talteen, kun eipä sitä tiedä, että kuinka kauan niitä saa. Sinun purkkisi ovat kauniisti esillä!

  VastaaPoista
 5. Voisinpa lainata ideaasi! Sain juuri äidiltäni samanlaisen Riihimäen lasin purkin ja se voisi sopia kesäkotiin kuoharikorkkeja keräämään!

  Ihanat myös nuo Sorsakosket! Tuttuja lapsuudesta. Äidillä taitavat olla mökillä käyttämättöminä...

  VastaaPoista
 6. Haha, olen nähnyt aikaisemmin vaan noita korkkeja ikkunoiden pidikkeina. Siis estävät karmien liikkuvuutta. Mutta tosi kiva idea tuommoinen!

  VastaaPoista
 7. Päivän Aamulehti neuvoi kasvovoimistelua. Siinäkin voi käyttää pullonkorkkia!

  VastaaPoista
 8. Hej, jättehärlig blogg du har och hem, med personlig stil, i like


  Kram josse

  VastaaPoista
 9. Tuo on kyllä tosi kiva idea! Kunhan jostakin löydän iiison lasipurkin niin voisi alkaa meilläkin noita korkkeja keräilemään. Tosin meillä ei juoda kovinkaan usein viinejä, joten voi olla keräily hidasta, mutta sehän se tekee siitä vaan mukavempaa :D Onko noissa purkeissa miten pitkän ajan korkit?

  VastaaPoista