16.5.2010

Sorsakoski


Vanhat Sorsakosken aterimet ovat ylivertaisen hyviä. Haarukan hyperteräviin piikkeihin tarttuvat jopa hillosipulit, nuo lautasilta lattioille aina luiskahtelevat kirpeät pallerot. Sisko osti muinoin häihinsä ison läjän Sorsakoskia kirppiksiltä, aina kun halvalla vastaan tuli. Juhlien jälkeen sisko antoi ylimääräiset pois; niitä päätyi lusikkalaatikkooni kokoelma jolla helposti isompikin joukko atrioi.

23 kommenttia :

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Mun lapsuudenkodissa oli ja on edelleen käytössä nuo aterimet, ne on ihanat! Mulla itellä on kokonaiset 2 haarukkaa jotka kerran löysin eurolla kirppikseltä :)

Jonna kirjoitti...

Ei ole Sorsakoskien voittanutta!

Katja kirjoitti...

Meidän teini tykkää noista. Sille onkin kerättynä kirppareilta kunnon satsi kotoa muuttoa varten :)

Lezzie kirjoitti...

Nuo on ihanat! Meilläkin kotona oli käytössä nuo. Olen harvakseltaan keräillyt kirppareilta ja niitä on kertynyt jo jonkin verran..

Marianne kirjoitti...

Kaikkein kauneimmat asiat, joilla ruokaa voi suuhunsa lappaa. Mullakin on lähinnä mummola-muistoja, itsellä ei vielä yhtään ainutta kyseistä kaunistusta omassa kodissa. Pitäisköhän lähteä kirppiksille, vai mahtoiko siskos jo napata kaikki? :)

Mape kirjoitti...

Sorsakosket on ihan ykköset sekä käytännöllisyydessään että ulkonäöltään, love them! <3

Anna kirjoitti...

Voi, kun olin pieni, mummulassa ei saanut koskaan syödä noilla, koska haarukka oli meille lapsille liian terävä. Mummulassa ollaan säästeliäitä, kun yksi veitsi katkesi, setä hioi sen lyhyeksi voiveitseksi.

Niina kirjoitti...

Mäkin olen kerännyt noita ison satsin ja kaveriksi vielä Sorsakosken lusikat ja tarjoilulusikat. Pikkulusikat on vaan kiven alla, mutta yksi kerrallaan..

Eryah kirjoitti...

Naa aterimet tuovat vain ja ainoastaan mieleeni mummolan! Siella niita on vielakin :)
Aika vaikea olisi muuten kuvitella mitaan muuta sopivampaa aterinsettia Vihreaan taloon!

Kotivalo kirjoitti...

Yksinkertaisuudessaan ykköset!

Lisay kirjoitti...

Aidillani on nuo vielakin kaytossa.En kylla tiennyt niiden olevan Sorsakoskea.Mista se nimi?

Sanna-Mari kirjoitti...

Vanhempien mökiltä löytyy noita...luonnehtisin haarukoita hengenvaarallisiks.. :D :D

Niina K kirjoitti...

Sorsakoskia löytyy meiltäkin ja lapsuudessa niilla mumppalassa syötiin. Jälkipolvi ei niitä kyllä käteen hyväksy, ei edes pikkulusikkaa koska kärki on kuulemma liian terävä.. kiwin syömisessä sorsakosken pikkulusikka on ihan ylin ykkönen juuri muotonsa vuoksi.

HannaKarmiini kirjoitti...

Ai enpä tiennytkään noiden nimeä! Kauniithan ne ovat, mutta mieluummin syön lyhytpiikkisellä ja pullukalla haarukalla.

Heli kirjoitti...

Makuja on monia: meillä noita on mummolassa ja muistan etten koskaan lapsena niistä tykännyt! Enkä kyllä kauheesti tykkää vieläkään.. Minusta se haarukka oli ärsyttävän pieni ja kaikki valui niistä rakosista pois.. =D Nuo oli myös jotenkin kauhean pienet käteen, tai ainakin haarukka, veitsihän on tollanen (liian) pitkä.. Valitsin aina siellä mieluummin sen Hackmanin perusversion, mikähän lienee sen nimi on.. sellanen kuitenkin missä on haarukka "leveämpi".

Sori vaan kaikki sorsiksesta tykkäävät. ;)

Edith kirjoitti...

Sorsakosken aterimet ovat tuttuja myös minulle. Muistan ne kouluajoilta: ala-asteella kukaan ei tykännyt niistä, koska haarukat ovat melko teräviä. Nyt olen kuitenkin varsin ihastunut niiden toimivaan muotoiluun ja ihanaan vanhanaikaisuuteen. Äitini löysi niitä laatikollisen kirpparilta ilmaiseksi! Nyt ne toimivat sekä minulla että lapsuuden kodissani vara-aterimina juhlia varten:)

Merja kirjoitti...

Meillä oli kotona noita. Ihastuin tuohon muotoon niin paljon että kun menimme miehen kanssa naimisiin, halusin juuri tuollaiset klassikkomuotoiset aterimet omaankin kotiin.

Sari kirjoitti...

Meillä oli ensin vain yksi haarukka, josta lapset tappelivat jatkuvasti, eikä nirppiksin voinut ollenkaan syödä ilman "tevärää haarukkaa". Onneksi isovanhempien kätköistä löytyi lisää, jonkun vanhan työmaaruokalan jäämistöä.

Anonyymi kirjoitti...

Siis aterinten nimi/malli ole Sorsakoski, vaan valmistaja on Sorsakoski. Siitä taisi myöhemmin tulla sitten Hackman, jos en ihan väärässä ole.

Nina kirjoitti...

Mummolla on näitä liuta, osa hieman kolhiintuneita, kuka lie purrut niin lujaa, että haarukan haaksetkin sojottavat jo vähän minne sattuu. Loistavia aterimia. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Haluaako joku ostaa Sorsakosken aterimia missä vielä kaiverrus "Kansakoulu".
Ota yhteytä sähköpostilla osoiteeseen jyrki.karppinen@kymp.net.

Anonyymi kirjoitti...

Ne on tehty Sorsakosken Hackmanin aterintehtaalla.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla olisi noin 250 kpl:tta vanhoja MR kaiveruksella olevia sorsakoskia. On isot haarukat, pikkuhaarukat, isot haarukat yms.

Tietäisiköhän kukaan minkä arvoiset nuo ovat. Näistä saisi useampia kuuden settejä.

Marko