16.5.2010

Sorsakoski


Vanhat Sorsakosken aterimet ovat ylivertaisen hyviä. Haarukan hyperteräviin piikkeihin tarttuvat jopa hillosipulit, nuo lautasilta lattioille aina luiskahtelevat kirpeät pallerot. Sisko osti muinoin häihinsä ison läjän Sorsakoskia kirppiksiltä, aina kun halvalla vastaan tuli. Juhlien jälkeen sisko antoi ylimääräiset pois; niitä päätyi lusikkalaatikkooni kokoelma jolla helposti isompikin joukko atrioi.

23 kommenttia :

 1. Mun lapsuudenkodissa oli ja on edelleen käytössä nuo aterimet, ne on ihanat! Mulla itellä on kokonaiset 2 haarukkaa jotka kerran löysin eurolla kirppikseltä :)

  VastaaPoista
 2. Ei ole Sorsakoskien voittanutta!

  VastaaPoista
 3. Meidän teini tykkää noista. Sille onkin kerättynä kirppareilta kunnon satsi kotoa muuttoa varten :)

  VastaaPoista
 4. Nuo on ihanat! Meilläkin kotona oli käytössä nuo. Olen harvakseltaan keräillyt kirppareilta ja niitä on kertynyt jo jonkin verran..

  VastaaPoista
 5. Kaikkein kauneimmat asiat, joilla ruokaa voi suuhunsa lappaa. Mullakin on lähinnä mummola-muistoja, itsellä ei vielä yhtään ainutta kyseistä kaunistusta omassa kodissa. Pitäisköhän lähteä kirppiksille, vai mahtoiko siskos jo napata kaikki? :)

  VastaaPoista
 6. Sorsakosket on ihan ykköset sekä käytännöllisyydessään että ulkonäöltään, love them! <3

  VastaaPoista
 7. Voi, kun olin pieni, mummulassa ei saanut koskaan syödä noilla, koska haarukka oli meille lapsille liian terävä. Mummulassa ollaan säästeliäitä, kun yksi veitsi katkesi, setä hioi sen lyhyeksi voiveitseksi.

  VastaaPoista
 8. Mäkin olen kerännyt noita ison satsin ja kaveriksi vielä Sorsakosken lusikat ja tarjoilulusikat. Pikkulusikat on vaan kiven alla, mutta yksi kerrallaan..

  VastaaPoista
 9. Naa aterimet tuovat vain ja ainoastaan mieleeni mummolan! Siella niita on vielakin :)
  Aika vaikea olisi muuten kuvitella mitaan muuta sopivampaa aterinsettia Vihreaan taloon!

  VastaaPoista
 10. Yksinkertaisuudessaan ykköset!

  VastaaPoista
 11. Aidillani on nuo vielakin kaytossa.En kylla tiennyt niiden olevan Sorsakoskea.Mista se nimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tehty Sorsakosken Hackmanin aterintehtaalla.

   Poista
 12. Vanhempien mökiltä löytyy noita...luonnehtisin haarukoita hengenvaarallisiks.. :D :D

  VastaaPoista
 13. Sorsakoskia löytyy meiltäkin ja lapsuudessa niilla mumppalassa syötiin. Jälkipolvi ei niitä kyllä käteen hyväksy, ei edes pikkulusikkaa koska kärki on kuulemma liian terävä.. kiwin syömisessä sorsakosken pikkulusikka on ihan ylin ykkönen juuri muotonsa vuoksi.

  VastaaPoista
 14. Ai enpä tiennytkään noiden nimeä! Kauniithan ne ovat, mutta mieluummin syön lyhytpiikkisellä ja pullukalla haarukalla.

  VastaaPoista
 15. Makuja on monia: meillä noita on mummolassa ja muistan etten koskaan lapsena niistä tykännyt! Enkä kyllä kauheesti tykkää vieläkään.. Minusta se haarukka oli ärsyttävän pieni ja kaikki valui niistä rakosista pois.. =D Nuo oli myös jotenkin kauhean pienet käteen, tai ainakin haarukka, veitsihän on tollanen (liian) pitkä.. Valitsin aina siellä mieluummin sen Hackmanin perusversion, mikähän lienee sen nimi on.. sellanen kuitenkin missä on haarukka "leveämpi".

  Sori vaan kaikki sorsiksesta tykkäävät. ;)

  VastaaPoista
 16. Sorsakosken aterimet ovat tuttuja myös minulle. Muistan ne kouluajoilta: ala-asteella kukaan ei tykännyt niistä, koska haarukat ovat melko teräviä. Nyt olen kuitenkin varsin ihastunut niiden toimivaan muotoiluun ja ihanaan vanhanaikaisuuteen. Äitini löysi niitä laatikollisen kirpparilta ilmaiseksi! Nyt ne toimivat sekä minulla että lapsuuden kodissani vara-aterimina juhlia varten:)

  VastaaPoista
 17. Meillä oli kotona noita. Ihastuin tuohon muotoon niin paljon että kun menimme miehen kanssa naimisiin, halusin juuri tuollaiset klassikkomuotoiset aterimet omaankin kotiin.

  VastaaPoista
 18. Meillä oli ensin vain yksi haarukka, josta lapset tappelivat jatkuvasti, eikä nirppiksin voinut ollenkaan syödä ilman "tevärää haarukkaa". Onneksi isovanhempien kätköistä löytyi lisää, jonkun vanhan työmaaruokalan jäämistöä.

  VastaaPoista
 19. Siis aterinten nimi/malli ole Sorsakoski, vaan valmistaja on Sorsakoski. Siitä taisi myöhemmin tulla sitten Hackman, jos en ihan väärässä ole.

  VastaaPoista
 20. Mummolla on näitä liuta, osa hieman kolhiintuneita, kuka lie purrut niin lujaa, että haarukan haaksetkin sojottavat jo vähän minne sattuu. Loistavia aterimia. :)

  VastaaPoista
 21. Hei!
  Haluaako joku ostaa Sorsakosken aterimia missä vielä kaiverrus "Kansakoulu".
  Ota yhteytä sähköpostilla osoiteeseen jyrki.karppinen@kymp.net.

  VastaaPoista
 22. Mulla olisi noin 250 kpl:tta vanhoja MR kaiveruksella olevia sorsakoskia. On isot haarukat, pikkuhaarukat, isot haarukat yms.

  Tietäisiköhän kukaan minkä arvoiset nuo ovat. Näistä saisi useampia kuuden settejä.

  Marko

  VastaaPoista