27.5.2022

Sisustajan kirjasto


 

Tässä tulee nyt ylistyslaulu pääkaupunkiseudun kirjastolle. Se nimittäin palvelee sisustamisesta ja arkkitehtuurista kiinnostunutta aivan hirveän hyvin! Laitanpa listan kuumia vinkkejä, miten Helmet:istä saa sisustusmielessä paljon irti. Luvassa vinkkejä kirjoista ja lehdistä.

Jos jotakin haluan lainata, niin melkein aina varaan. Varaamalla pääsee käsiksi kaikkien pääkaupunkiseudun kirjastojen valikoimaan, ja niihin suosittuihin opuksiin jotka ovat useimmiten jollakulla lainassa. Helmetin oma Taskukirjasto-app tekee kirjojen varaamisesta ja lainojen hallinnasta todella helppoa ja nopeaa. Siellä voi jopa näpsästi siirtää oman lainan eteenpäin kaverille, jos ei muita varauksia ole jonossa. Olen ollut huomaavinani että sisustus- ja arkkitehtuuripuolen kirjoja varataan aika tavalla vähemmän kuin kaunokirjallisuutta, uutuudetkin olen saanut hyppysiini aika nopsasti. Tässä muutamia mun suosikkiopuksia, joita olen lainannut kirjastosta - joitakin klassikkoja vuosien varrella useammankin kerran. Varaapa Taskukirjastolla vaikka joku näistä:

Inside the Villa Mairea

Komeasti ja taiten tehty, kattava opus Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman Villa Mairean historiasta, sisustuksesta ja pienesineistä. Erityisen hienosti kuvitettu.

Finnish Summer Houses

Suomalaisia kesäasuntojen klassikkoja ja niiden sisustuksia yksissä kansissa. Todella inspiroiva opus.

Fritidshuset: vid havet, i granskogen, på heden

Ruotsin versio kesäasuntojen klassikoista. Pia Ulinin hitokseen hienot kuvat. Tämän selaamiseen en kyllästy varmaan koskaan, aina löydän kuvista jotakin uutta.

Kodiksi tehty 

Anna-Kaisa Melvaksen uutukainen sisustuskirja osuu kaikin tavoin mun makuhermooni. Kaunista, klassista, persoonallista, hillityn värikästä. Kestävän suunnittelun ja kiertotalousissustamisen periaatteet hienosti hanskassa.

Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin

Mulle tämä Hanni Koroman sisustusfilosofiasta kertova on jo kalssikko. Niin taitavaa värien hallintaa, tilojen kerroksellisuuden hyödyntämistä ja sisätilan ja maiseman yhteispeliä.

Marimekko: fabrics, fashion, architecture.  

Kattava teos Marimekon historiasta ja designfilosofiasta. Erityisiä herkkuja valokuvat ja kertomukset Marikylästä ja Marisaunasta. Paljon mm-historian hienouksia, joita enää harvemmin näkee.

 

Listää voisi jatkaa vaikka kuinka, mutta tässäpä nyt oli muutama tärppi. Ja sitten LEHTIIN!

Tiesitkö että Helmet-kirjastolla on e-lehtipalveluita, joita voi käyttää missä vain? Kirjautuminen kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla sujuu helposti ja lehtivalikoima on aivan posketon. Kotimaisia sisustuslehtiä löytyy eMagz-palvelusta ja ulkomaiset lueskelen Pressreaderistä ja Flipsteristä.


Kuvakaappaus eMagzin asumisen lehtien valikoimasta.

 

Tässä vakiolukemisiani e-lehdistä: 

eMagz:

Täällä luen mm. 

Glorian koti

Avotakka

Deko

Kotimaisten lehtien aarreaitta. Erityisen kivaa myös, että lehdistä löytyy uusimman numeron lisäksi takautuva vuoden arkisto. Olispa sisustuspuolella vielä Asun-lehtikin! Ja sisustusteeman ulkopuolelta vinkkaan, että täällä on luettavissa mm. esim. Image ja ruokalehtisuosikkini Glorian Ruoja ja Viini.

 

Pikkusiivu Pressreaderin sisustuslehtivalikoimasta.

 

Pressreader:

Täällä luen mm. 

Australian Vogue Living

Plaza Interiör

Pressreaderissä on tolkuton määrä eri maiden sisustus- ja designlehtiä, mm. useammankin kielinen Elle Decoration, Wallpaper, Frankie, Vakre Hjem & Interior, AD, Milk, jne. jne.. Myös muiden aihepiirien lehtimäärä on huikea. Ja takautuvat lehtiarkistot täälläkin, luettavaa siis todella riittää.

 

Flipster:

Täällä luen mm.

Antiikki & Design

Koti ja keittiö

Living Etc.

Flipsterissä on sisustuslehtiä vähän hintsummin, mutta sieltä löytyy esim. eMagzista puuttuva kotimainen Koti ja keittiö. Sisustusteeman ulkopuolelta mainittakoon, että tuolla laitan usein selaillen myösVoguen ja InStylen.


Tuolla vielä kootusti ohjeet noiden e-lehtipalvelujen käyttöön. Jos sinulla on Helmet-kirjastokortti niin otahan haltuun! Jos siis et ole jo ottanut. :)

Onko muita kuumia helmet-vinkkejä? huikkaa omasi kommenttilaatikkoon!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti