17.7.2018

Kirppislöytö --- Franck ja HumppilaViime aikoina olen jättänyt järjestelmällisesti kirppisten hyllyihin ökyhalpojakin designastialöytöjä siksi ettei mun astiakokoelmissani yksinkertaisesti ole tilaa eikä arjessa niille käyttöä. Vaikka jonkun jutun löytäisikin himohalvalla, voi sen silti jättää muiden etsijöiden löydettäväksi jos sen ostaisi itse vain vitriiniin seisomaan.

Joskus toki vieläkin tulee vastaan sellaista sikahalpaa jolle käyttöä löytyy. Tällä kertaa hiukan kirkasta lasia tulevaan kaupunkikotiin, kotimaista käsinpuhallettua tietenkin. Ensin kaksi esinettä Kaj Franck -teemalla. Kaadin 1621 lienee 90-luvun uustuotantoa, i-tarran mallista päätellen. Se maksoi kokonaista kympin ja tulee hyvään käyttöön ruokapöytään. Ja sitten eurolla reilunkokoinen juomalasi joka on käsittääkseni Franckin Lilli-sarjaa. Hauska tuo kohouma tuolla pohjassa, tekee muuten todella simppelistä muodosta hiukan erityisen. Näitä olisi mukava löytää lisääkin, olisi huippu hyvä koko kylmien juomien hörppimiseen. Tämä yksilö maksoi euron. Jos ei löydy enempää niin sitten minä juon tästä yhdestä limukkani yksinoikeudella.
Humppilan lasitehdas sijaitsee mökin lähettyvillä, nämä lasit ovat siis vähän niinkuin lähituotantoa. Mutta nämäkään eivät jää mökille vaan kulkeutuvat kaupunkiin kunhan talo valmistuu. Humppilan lasin Talonpoika-sarjan juomalasit ovat minusta tosi kauniit ja niitä liikkuu kirppiksillä aika halvalla. Nämä eivät taida olla lainkaan keräilijöiden kiikarissa. Värejä on tehty mun tietääkseni ainakin ruskea, vihreä, harmaa ja kirkas. Harmaat ja kirkkaat lienevät harvinaisempaa herkkua, ainakaan en ole niitä kovin usein kirpputoreilla nähnyt. Lasimassassa on paljon ilmakuplia ja ne tekevät laseihin hauskan ronskin fiiliksen, vähän niin kuin ranskalaistyyppisen. Talonpoika-laseja löytyi nyt kolme kappaletta yhteensä kuudella eurolla. Jospa löytyisi vielä toinenkin kolmikko jostain...Mökin ympäristön kirppisreissuilta palatessa mulla on aina sama rituaali, löytöastioiden tiskaaminen. Silloin kun jotakin saalista on, pesaisen ne ja asettelen hellästi keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan ruokapöydälle. Siinä niitä voi sitten ihailla ilta-auringossa. Ihan kelpo tiskattavat 17 eurolla tällä kertaa.

1 kommentti :