17.5.2016

Kaupunkikodin remonttipäivitys, osa 18: keittiön valmistuminen häämöttääRemonttipäivitysten tahti on loppua kohti hidastunut - niinkuin uuden kaupunkikodin remontin viimeistelyn intokin. Mutta nyt me ollaan muutamassa päivässä joudutettu roikkuvia viimeistelyjä kovaa tahtia. Makkariin on asenneltu vaatekomerot (ovet puuttuvat vielä), vanhaan hellanpaikkaan on tehty lattiavalua ja keittiön välitilankin kimppuun on vihdoin käyty. Niin se vain alkaa tämäkin Iisakin kirkko vihdoin olla lähellä ihan oikeasti valmista. Katsotaanpa päästäänkö tällä tarmolla jalkalistojen kiinnittämiseen asti.

Sisko tuli ja laatoitti tuon välitilan, kun emme itse tahtoneet saada aikaiseksi. Hänellä olikin hyvä tuntuma hyppysissään oman vastavalmistuneen kylppärirempan ansiosta. Eihän siinä sitten lopulta kauaa nokka tuhissut kun pistettiin hösseliksi. Minä leikkasin sopivia suikaileita laattaleikkurilla ja sisko laittoi seinään. Laattana käytettiin vitivalkoista kiiltäväpintaista peruslaattaa koossa 15x15cm. Laatat laitettiin tiililadontaan ja puskusaumalla - eli laatat ihan kiinni toisiinsa jotta saadaan mahdollisimman pieni sauma ja vähän vanhahtava fiilis. Vielä pitää nuo kaposet laatan välit täyttää saumausaineella ja suihkia silikonit paikalleen.

Tämmönen keittiö sitä tuli sitten suunniteltua ja tehtyä. Harmaa väri, nahkapäällysteiset vetimet, vanhahtava uuni ja eleetön välitilan laatta tuntuisivat sopivan hyvin yhteen. Toiminnallisuuksiinkin ollaan tyytyväisiä; laskutilaa on sopivasti noin pieneen keittiöön, korkeisiin yläkaappeihin mahtuu paljon astioita ja homma toimii arjessa muutenkin oikein hyvin.  Sitten se olis vain sähkömiehen visiittiä vaille valmis. Välitilaan tulee kaksi pistorasiaa ja nyt mun pitäisi päättää laitetaanko mustat vai valkoiset. Mitäs sanotte, kumpi väri olis teidän mielestä parempi?26 kommenttia :

 1. No jopa on kaunista! Tykkään. Mä peukuttaisin mustia pistorasioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pilviraitti! Ääni mustalle laskettu.

   Poista
 2. Onnea melkein valmiista keittiöstä! Saumaton laatoitus on ihanan vanhahtava. Äänestän mustien pistorasioiden puolesta (oletan, että ne ovat sellaiset hienot vanhanmalliset).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, melkein valmis tuntuu kyllä tosi hyvältä jo! :) Joo vanhan malliset tulee, Renovat niinkuin muussakin kämpässä.

   Poista
 3. Kaunista tulee ja johan tuo on pitkällä:))) Tuo on niin tuttu tilanne, että kun kaikkensa antaa remontin yhteydessä, niin sitten sellainen "puolivalmis" alkaa tuntumaan ihan hyvältä tilanteelta ja "kyllästyminen" työntekoon iskee. Onni, että voitte ladata akkuja maalla ja sitten se työ taas maistuu. Pian huomaat ettei olekaan muuta mielessä, kuin jatkuva sisustaminen:) kaikki kun on niin valmista.
  Ajattelisin samoin kuin edelliset kommentoijat, että mustat pistorasiat voisivat olla kivat, juurikin pikkasen vanhalla vivahteella. Mahtuuko keittiöön jonkinmoinen apupöytä tms. vastakkaiselle seinälle? Ruokapöytä ilmeisesti jää olohuoneeseen? Keittiö on KAUNIS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tämä roikkuvien asioiden valmiiksi saattaminen pienen tauon jälkeen tekee tosi hyvän mielen. Mutta kyllä tauko tarvittiin, muuten olis menty hampaat aika irvessä :) Jonkinlainen pieni apupöytä saattais mahtua. Sellasta pitänee ruveta kiikaroimaan.

   Poista
 4. Mustia kannatan minäkin, kun nahanvärisiä ei taida saada.😊

  VastaaPoista
 5. Jos mustan ja valkoisen väliltä pitäisi valita, niin kääntyisin valkoisiin, mutta harmaatakin on saatavilla, melkeinpä tuon kaapin oven värisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on muussa kämpässä Renovan kytkimet, pitääpä kyylätä onko heillä harmaata.

   Poista
 6. Mustille pistorasiolle ääni täältäkin! Upealta näyttää köökki jo nyt <3

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Mäen rinteen alla. Suunnitellessa ei kyllä yhtään osannu nähdä miltä sitten valmiilta näyttäisi, nyt on kiva kuulla että tuli kaunis.

   Poista
 8. Minä laittaisin myös valkoiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisissa olis se hyvä puoli että ne eivät juuri tuolta kaakeliseinästä erottuisi. Laittaako huomaamatonta vai graafisen erottuvaa...

   Poista
 9. Mustat! Mätsää uuniin :)

  VastaaPoista
 10. Mustille kuusi ääntä, valkoisille kaksi. Myös harmaata ehdotettu. Mä taidan itsekin olla niihin mustiin nyt vähän kallellani...

  VastaaPoista
 11. Kauniilta näyttää! Ihana uuni. Kannattaisin valkoisia...en tiedä miksi pitäisi korostaa p i s t o r a s i o i t a? Itse aattelen että ne on vähän välttämätön paha ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja varsinkin kun tila ja kaakelialue on pieni, niin rikkoisi turhaan yhtenevää vaaleaa taustaa... Makuasia :)

   Poista
 12. Ehdottomasti valkoiset pistorasiat, jotta kaunis valkoinen laatoitus säilyttää linjakkuutensa.

  VastaaPoista
 13. Saako vielä äänestää? Valkoinen :-)

  VastaaPoista
 14. Ihan vaan yksinkertaisesti älyttömän hieno teidän keittiönne!
  t. Heidi

  VastaaPoista