3.3.2015

Kokkausvuorosysteemi

Olen tainnut joskus aiemminkin kirjoittaa vihreässä talossa käytössä olevasta mainiosta kokkausvuorosysteemistä. Kun taloon tulee väkeä kylään, sovitaan melkein aina kokkausvuorot. Jokainen miettii jonkun aamiaisen, lounaan tai iltaruoan ja hankkii siihen tarvittavat ainekset. Tällä systeemillä on tosi monta hyvää puolta. Kenenkään ei tarvitse ideoida kaikkia syömisiä ja mietiskellä superpitkää ostoslistaa. Kukaan ei uuvu markettireissulla. Kenenkään ei tarvitse potea huonoa omatuntoa maatessaan sohvalla kun toinen höyryää keittiössä - oma vuoro tulee vielä. Kun kokkeja on monta, on jokainen ruokahetki yllättävä ja erilainen. Miltei aina on saanut syödäkseen jotain sellaista mitä ei olisi itse hoksannut ruveta laittamaan. Systeemin ansiosta taloon on tullut tosi paljon uusia reseptejä ja arkinen ruokalajirepertuaari on laajentunut. Ja paitsi ruoka, myös kattaukset ovat melkein aina erilaisia kun kukin valkkaa astiakaapin runsaudesta mitä tykkää.

Kauan eläköön kokkausvuorosysteemi! Tällaisen aamiaisen äärelle heräsin viimeksi kun talossa oli (kokki)vieraita. Kyökkivuorossa ollut Eeva täräytti aamiaispöytään amerikkalaisia pannukakkuja (joiden ohje löytyy muuten nyt Eevan blogista), munakokkelia, makkaroita, marjoja ja mitä kaikkea. Kattauksen värit ja tuoksut taisivat saada koko mökkiporukan huokailemaan onnesta. Saatettiinpa onnen pöhnässä avata kuohuviinipullokin.

Systeemiä voi toki soveltaa vaikka kahdestaankin. Aina jännempää kun ei tiedäkään mitä seuraavaksi syödään, kun kaiken hoitaakin se toinen.

Breakfast at the summerhouse. Not an ordinary one, but prepared by a pro.7 kommenttia :

 1. Meillä on porukkareissuilla sama systeemi ja se on tosi kiva. Sitä oikein odottaa niitä omia vuoroja. Eläköön, todella!

  VastaaPoista
 2. Onpas hyvännäköisiä pannareita! Olisikohan ohjetta tarjolla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pannareiden ohje vaaditaan! :)

   Poista
  2. Hei reseptejä kyselleille tiedoksi, että laitoin nyt tänne oman blogin puolelle:

   http://eevakolu.fi/ne-ihan-parhaat-aamiaispannarit-ei-sis-banaania/

   Poista
 3. Tämähän onkin loistava systeemi! Nappaankin tästä idean meidän uudelle mökille ;) Ja kyllä on pro laittanut makoisan näköisen aamiaisen!

  VastaaPoista
 4. Hieno idea; laitethanpa mietintämyssy päähän. Ei ole tarvis yhen hääräillä kattila kainalossa.

  VastaaPoista
 5. Ihana idea,olen itse yrittänyt saada meidänkin kaveriporukka innostumaan ihan vaikka vaan tuomaan jotain mukaana kun tulevat mutta välillä on hankala..mutta mutta en aio päästä ideasta irti :)

  Ihana blogi,olen just alkanut tämän lukemaan,ja monta tuntia on mennyt siihen,aivan ihanaa...

  VastaaPoista