25.7.2012

Mustalla saunalla











Ostin kaupasta pitkästä aikaa pullollisen Linna-shampoota. Eilen ehtoolla saunassa sillä tukkaa pestessä totesin että pulloon on kyllä talletettu yksi keskeisistä suomalaisista kesätuoksuista. Se painii samassa sarjassa ainakin seuraavien klassikoiden kanssa: saunan piipusta nouseva savu, iltakaste, metsätie, nuotiomakkara, auringon paahtama iho, vasta leikattu nurmikko, puhdas räsymatto, hipiään sulautunut hyttysmyrkky.

Our country sauna last night.
.

7 kommenttia :

  1. Minulle on lapsuudesta jäänyt traumoja Linna-sampoosta. Sillä pestiin tukka aina lauantaisaunassa ja joka kerta niskassa oli ihan hirvittävä takkupallo, jonka selvittämisessä meni ikuisuus. En tiedä johtuiko se Linna-sampoosta, mutta siihen asian jotenkin yhdistän. :)

    Mutta tämä sinun saunasi kyllä näyttää ihanalta paikalta!

    VastaaPoista
  2. Hyvin olet tiivistänyt perinteisen suomalaisen kesän tuoksut :) Sinulta löytyy samanlainen Lumikenkä-rottinkituoli kuin minun parvekkeeltani. Onko tuo alunperinkin ollut valkoinen vai jälkeenpäin maalattu? Minulla se on rottingin värinen, onneksi sellainen vaalea eikä kellertävä. Ilme toki raikastuisi jos sen jaksaisi maalata/spreijata. Tosin siinä on tunnelmaa kun se on aina ollut saman värinen, tulee mummola mieleen :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan tunnelmallista!
    Mun Suomi-tuoksuna toimii Vitalis, jota oon hamstrannut oikein olan takaa tanne Budapestiin.

    VastaaPoista
  4. Ihana tuo teidän saunatupa ja terassi! Näitä kuvia katsellessa omat koiramurheetkin hetkeksi unohtuvat.

    VastaaPoista
  5. Linna- shampoo kuuluu ehdottomasti juuri ulkosaunaan ja kesään. Ihanat kuvat ja tunnelma!

    VastaaPoista
  6. Kaunista. Länsiväylän reunaan on joku heittänyt kaksi komeron ovea joissa on Leea-vetimet. Ajettiin siitä just ohi ja hihkaisin mielelleni "tuolla olis varaosat". Joku päivä noudan ne vielä sieltä. Meidän yksi on kanssa rikki ; )

    VastaaPoista
  7. Olet niiiin oikeassa! :) Kuvia katsoessani ennen kuin luin tekstiäsi, mietin juuri tuota, että ranta-/piha-/mökkisaunassa tulee olla tiettyjä shampoita - "erittäin hieno suomalainen..." mitä lieneekään tai sitten juuri esim. Linnaa <3 Ihanalta näyttää saunahetkenne!

    VastaaPoista