20.11.2012

LähtörutiinitEnnen maalta lähtöä suoritetaan miltei poikkeuksetta rutiininomainen, kiireetön siivous- ja pakkausoperaatio. Se alkaa yleensä niin että tiskivesi laitetaan hellalle lämpiämään. Sitten imuroidaan, pedataan sängyt, oikaistaan matot ja viikataan olohuoneessa levälleen nujutut silkkitäkit. Kerätään lehdet kasaan, kootaan pikkukoirien piilottamat luut. Kyökissä tiskataan, puunataan hella ja pyyhitään pöytä. Samalla kuunnellaan iskelmää radiosta. Välillä kipaistaan pihalle tyhjentämään laskiämpäri tiskivedestä.

Pakataan vaatteet kassiin. Pakataan jääkaapista ruoat. Napataan roskis tiskipöydän alta. Tiskit jäävät yleensä pöydälle rauhassa kuivumaan, ehtiihän ne siitä sitten kaappiin seuraavalla kerralla nostella. Kannetaan kaikki nyssäkät ja pussukat autoon. Katkaistaan talon sähköt pääkytkimestä. Ja sen jälkeen minä teen vielä hitaan kierroksen huoneiden läpi. Nojailen ovenkarmeihin, kattelen kun kaikki on niin siistiä ja ojennuksessa. Lasken ikkunaverhot. Ikävöin taloa etukäteen. Tässä kohtaa mies on yleensä jo autossa istumassa, moottori käy. Mutta koskaan se ei hermostu, tietää mun lähtörituaalini.

Joka ikinen kerta pihasta lähtiessä mietin menikö ovi lukkoon, vaikka sen kahteen kertaan varmistin.

Before leaving the country house we usually go through the same parting routines in no hurry. We do the dishes, vacuum clean the floors, make the beds, empty the fridge, turn off the electricity main switch, and so on.

14 kommenttia :

 1. oi, tuli jotenkin ihan sellainen syvä liikutus. Kuulostaa ihanalta paikalta tuo teidän mökki.

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus. Koti <3

  VastaaPoista
 3. hienon vihreän talon lisäksi sulla on hieno mies kun ei hermostu :)

  VastaaPoista
 4. Tulipas haikea olo. Mutta kuitenkin sillä lailla hyvästi.

  VastaaPoista
 5. Ihan samoja tunnelmia kuin meidän kesäkodin loppurutiineissa... Ja meilläkin kuuluu iskelmä!

  VastaaPoista
 6. Meillä nakataan matot ulos, syödään, juodaan kahvit, siivotaan, tiskataan, pakataan autoa, mies käy aina rannassa haistelemassa ilmaa, sähköt pois, ovet lukkoon. :)

  VastaaPoista
 7. Tunnelma tuli tänne asti. Arjessa ja sen rutiineissa on voimaa :)

  VastaaPoista
 8. tuli kyynel silmäkulmaan tuttuudesta, vanhoista muistoistakin.

  VastaaPoista
 9. Siivottuun taloon on ilo palata.
  t. Piri

  VastaaPoista
 10. Löysin vasta blogiisi. Kommentoin nyt tähän vanhaan postaukseen, kun tuli tippa linssiin. Kerroit niin kauniisti. Ja ihana mies, kun ei hermostu.

  Noista jalallisista viini/shampanjalaseista minun piti kertoa. Meillä on kotona niitä paljon, eri kokoisia. Niitä kertyi meille 70-luvun alussa, kun ne olivat jonain Kesoilin bensanostojen leimatarjouksena. Eli kun tankkasi Kesoililla niin sai leimoja kuponkiin ja täydellä kupongilla laseja. Pitäisi äidiltä tarkistaa saiko ne ihan ilmaiseksi (näin luulen) vai niin kuin nykyään, ostettua halvalla. Meillä rakennettiin silloin kesämökkiä ja tontille ajoa oli paljon, siksi laseja kertyi. Olin silloin noin 10-vuotias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla tuli vähän tippa linssiin tästä kommentista, kiitos.

   Ja kiitos myös tarinasta lasien takana! Mä olinkin kuullut että jonkun bensiksen keräilysarjaa ovat olleet mutta nyt tuli taustaan tarkennusta. Kesoil-lasit, mahtavaa!

   Poista
 11. Ihana teksti, jonka olen lukenut joskus aiemmin täältä blogista. Nyt palasin fiilistelemään.

  Meillä on talo maalla, 450 km päässä kotoa, ei sähköä, ei juoksevaa vettä jne, joten marraskuusta maaliskuuhun ei talossa käydä.
  Tähän aikaan vuodesta haikeus todella nousee pintaan, kun talo valmistellaan talvea varten.
  Kierrän kanssa huoneet ja viivytän lähtöä, tapaan jopa sanoa "heipat" edesmenneille sukulaisille valokuvissa ja pyydän heitä vahtimaan taloa meidän ollessa poissa. Joskus kaupungissa talvella mietin, millaista talossa on juuri silloin: hiljaista, kylmää ja hiiret saavat vilistää rauhassa.

  Jotkut paikat on vaan enemmän kuin taloja tai mökkejä..

  Blogisi on kyllä aivan ihana!

  VastaaPoista
 12. Ihana lähtörutiini! Sun blogia on kiva lukea :)

  VastaaPoista