3.11.2022

Muutos

Muutoksia, niitähän elämään mahtuu. Toiset sujuvat kevyesti, toiset tuntuvat kovemmin. Kaikki kuljettavat eteenpäin. Tämä on viimeinen kuva, jonka otin meidän vasta rakennetulta rantamökiltä.

Mökkiä ei rakennettu myytäväksi vaan pidettäväksi. Sen jokainen nurkka suunniteltiin juuri meille sopivaksi. Mutta niin muuttuvat tilanteet sekä elämässä että maailmassa elämän ympärillä. Syyskuussa saimme mökistä silmänräpäyksessä erinomaisen ostotarjouksen ja kaupat tehtiin pian sen jälkeen. Muuttokuorma siirtyi, avaimet laitettiin uusiin taskuihin. Vaikka olo olikin samaan aikaan haikea, oli myyntipäätös vuoren varma. Tiedän kokemuksesta, että luopumiset antavat aina tilaa jollekin uudelle. En tiedä vielä mitä tuo uusi voisi olla, mutta odotan kutkuttavalla jännityksellä.

Näitä asioita jää rakkaalta rantamökiltä eniten ikävä: Hiljakseen hengitteleviä hirsiseiniä. Jätti-ikkunoista avautuvia järvimaisemia, jotka olivat jokaisella vilkaisulla henkeäsalpaavan hienot. Saunan loistavaa Veto-kiuasta ja parhaita löylyjä, joissa olen koskaan ollut. Järven pehmeää vettä iholla. Kuikkapariskuntaa, metsäjänisperhettä, joutsenporukkaa. Sienimetsiä, metsäteitä, puiden latvojen ylle nousevaa kuuta. Seudun ja sen kesäasukkaiden hienoa fiilistä. 

Minulla on jännä tunne, että nuo rannat ja seudut palaavat elämässä eteen vielä. Aika näyttää onko se vain tunne vai enne.

2 kommenttia :

  1. Ehkä luopuminen oli helpompaa kun tontti työmaan jäljiltä eikä uudessa mökissä saavuteta vanhojen kesäkotien tunnelmaa? Siksi itse rakastan vanhoista hienovaraisesti remontoitujen rajennusten fiilistä, myöskään tontteja ei riivitä isoilla koneilla ympäri vaan vähitellen, ajan kuluessa💚

    VastaaPoista
  2. Olipa yllättävää. Mutta näinhän tämä elämä menee, jotain jää taakse ja eteen tulee jotain uutta..

    VastaaPoista