25.11.2021

Iso riemu uudesta sängystä


Kaupallinen yhteistyö: Familon

Lapsen pää ja jalat alkoivat kolahdella pienille ihmisille tarkoitetun sängyn laitoihin. Päätettiin, että on aika siirtyä isompaan vuoteeseen, sellaiseen, johon mahtuvat mukaan kaikki suosikkipehmoeläimet ja sata tyynyä. Ja mikä riemu repesi kun uusi sänky saapui!

Pikkuihminen on nukkunut koko tähänastisen elämänsä Familonin patjoilla, ensin pinnasängyssä ja sitten lasten sängyssä. Ja hyvin onkin nukkunut, kuin tukki. Siksipä ei käyty nytkään erinomaiseksi havaittua vaihtamaan, vaan Familonilla jatketaan. Lapsen uusi sänky on tuollaiselle pienellekin nukkujalle mukavan napakka, kasoisjousitettu Uni-joustinsänky 90 cm leveänä. Petauspatjaksi valkattiin myös Uni. Sen toinen puoli on sileä ja napakka, toinen puoli ihanan "nystyräisen" tuntuiseksi profiloitu ja pehmeä. Petarin päällisen saa tarvittaessa vetskarilla irti ja pesuun.

Nyt on sängyssä kokoa sen verran että aikuinen mahtuu hyvin viereen lukemaan iltasatua - ja ehkä vähän nukahtamaankin. Ja pieni ihminen voi nukkua tuossa vaikka mitenkä päin. Tällä mennään nyt monta vuotta eteenpäin. Jousten kestävyyttä on tietenkin koeteltu nukkumisen ohella kaikenlaisilla pomppimiharjoituksilla. Hyvin ovat kestäneet, todella jämäkän oloinen sänky.
 

Peitoissa ja tyynyissä siirryttiin nyt myös lasten koosta reilumpaan.  Peitoksi valkattiin Princess kevytpeite Organic ja tyynyksi Princess matalatyyny Organic. Molemmat ovat passeleita tuolle meidän lapsoselle, jolle tulee tosi helposti nukkuessa kuuma.

Ja nämähän ne vasta nerokkaat varusteet lapsen sänkyyn ovat: Uni-sijauspatjansuojus ja Uni-tyynynsuojus. Päivittäisessä käytössä olevien lapsen petivaatteiden kanssa täytyy varautua pyykkäämään. Kosteutta pitävillä tyynyn ja patjan suojuksella säästyy megapyykeiltä, pienemmät kosteusvahingot eivät pääse kulkeutumaan patjaan tai tyynyyn asti. Näiden kanssakin valkkaisin kyllä lapsoselle sellaiset petivaatteet, jotka todella kestävät pesua ja ankaraa käyttöä - niitä isompia kosteusvahinkoja ajatellen.

Nyt käytöstä pois jääneet vanhat pienet peitto, tyyny ja lakanat olivatkin jo aika elämää nähneessä kunnossa kohtaamiensa haasteiden ja kymmenien pesukertojen jäljiltä. Vielä niillekin ajattelin kuitenkin jatkokäyttöä yrittää keksiä. Tuumasin tarjota niitä paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle eläinten petitarpeiksi. Ehkä pikkuinen patjakin voisi kelvata, täytyy kysyä. Kaiken tavaran elinkaarta kannattaa yrittää pidentää, vaikka se itselle tarpeettomaksi kävisikin, eikä olisikaan varsinaisessa virassaan enää käyttökuntoinen.


Sängyn petasin nyt uusilla mausteisen kanelin värisillä pellavalakanoilla. Laitoin mussukalle myös pari jättityynyä pellavapäällisineen mukavuutta tuomaan. Pellava kestää petivaatekäytössä tosi hyvin ja on minusta älyttömän mukava nukkua. Kanelin sävyn kanssa sopii minusta kauniisti esimerkiksi tuo jättiyynyliinan syvä tummanharmaa sävy. Ja sitten tietenkin tyynyjen ja peiton lomaan lauma pehmoelukoita nukkujaa odottamaan. Noista elukoista rakkaimpia ovat mun siskon itse tekemät tyypit, niiden eläinlajia on vaikea tunnistaa mutta sympaattisuus on kohdallaan. Kuvassa yllä kissanalle ja vesirokkoeläin.

Aluslakana on nyt muotoon ommeltua mallia. Avot pysyy pomppiessa hyvin paikallaan! Nuo Familonin Muotolakana Percalet ovat nekin nykyään luomupuuvillasta valmistettuja. Näitä  ns. kirjekuorilakanoita meillä on ollut aiemminkin jo käytössä ja kokemuksesta tiedän, että ovat ihanan helppoja pedattavia, ylellisen rapsakan tuntuisia ja pysyvät oikein hyvinä pesuissa.

Lapsen mielestä mun tekemäni petaus oli kuitenkin aivan riittämätön. Hän käynnisti täydennysoperaation, jossa keräsi talouden joka ikisen irtoavan tyynyn ja viltin kanelilakanoiden seuraksi. Niistä piti kuulemma muodostaa sängyn ulkosyrjälle muuri, jonka taakse voi mennä nukkumaan. Asia selvä.

 

Valmista tuli, nyt on hyvä. 


Tässä vielä lähikuvaa tuon runkopatjan verhouksesta ja jaloista. Kiva tummanharmaa kangas, joka kaikessa neutraaliudessaan passaa sellaisenaankin monenlaiseen sisustukseen. Jalkamalliksi valkkasin tuollaisen maailman simppelimmän mustan koivujalan. Ajatonta settiä kasvavan mussukan huoneeseen.

Tarpeeseen kannattaa ostaa kun on hyvät alet, tarpeetonta ei koskaan. Jos on hankintalistalla sänky tai vuodevaatteita niin tsekkaapa Familonin Black Friday -valikoima. Sieltä löytyvät alennuksessa mm. kuvien pellavat ja tuo tosi hyvä ja edullinen joustinsänky. Koko valikoiman näkee tuolla.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti