17.10.2021

Arjesta piirun verran mukavampaa

 

Kaupallinen yhteistyö: Brabantia & Stockmann

 

Nyt mökkihommista välillä kaupunkiin!

Kun rakensimme kaupunkikodiksi uuden talon, oli edessä muutto kaksiosta paljon väljempiin neliöihin. Ollaan todella nautittu tavaran vähyydestä tilavammassa asunnossa, eikä haluttu tukottaa sitä. Talon valmistuttua ollaan kartutettu tarpeellista hitaasti ja harkiten. Tunnusteltu ja tuumailtu missä arjen jouhevoittamiseksi jokin tavara tarvitaan, ei hankittu mitään vain nurkkia täyttämään. Aika on pikkuhiljaa näyttänyt mille on missäkin tilassa oikeasti tarvetta.

 


NewIcon poljinroskis 20l värissä Mineral Concrete Grey

 

Kun jotain sitten hankitaan, hankitaan aikaa kestävää. Sellaista joka toimii käytössä timanttisesti ja tekee elosta mukavampaa, ei rispaannu käytössä ja jonka ulkomuotoa eivät trendit heiluttele. Kestävää myös ympäristönäkökulmat huomioiden. Klassikkokamaa, joka solahtaa talon tunnelmaan eikä pistä silmään. Niin kuin vaikkapa Brabantian NewIcon -roskis. Brabantia on satavuotias hollantilainen perheyritys, jonka valikoimaan poljinroskakorit ovat kuuluneet jo vuodesta 1952 - niiden suunnitteluhomma on siis enemmän kuin hanskassa. Ja sen tuntee kun roskista arjessa käyttää; poljinmekanismi on jämäkkä, kansi laskeutuu pehmeästi, roskapussi menee kauniisti piiloon kannen alle, ja niin edelleen. Roskiksella on myös 10 vuoden takuu. NewIconeita (ja muitakin roska-astioita) saa monessa koossa ja värissä. Meitin kylppäriin sopi NewIconeista parhaiten väri Mineral Concrete Grey.

Brabantian valikoima on hengästyttävä, tuntuu että pieninkin arjen tarve on mietitty. Näissä kuvissa tuotteista muutamia meille tarpeellisia ja vähän ideoita miten niitä voi käyttöön ja sisustukseen soluttaa.


ReNew pöytäpeili valkoisena

ReNew suihkulasta valkoisena

 

Brabantian tuotteiden muotoilu on mun makuuni tarpeeksi yksinkertaista. Ei krumeluuria, ei turhaa kikkailua, vain se mitä tarvitaan sopivan pelkistetyssä muodossa. Pöytäpeilin nappaan kylppäristä mukaan kun haluan piirrellä silmiä paremmassa valossa. Peiliosa kääntyilee kaikkiin suuntiin ja tukevalle jalustalle voi laskea kynät, jotka meinaavat vieriä pöydältä alas. Samaa pelkistettyä sarjaa jatkaa valkoinen suihkulasta, jolla kuivaillaan kylppärin lattia ja saunan lasiseinä suihkun jälkeen. Lastakaunotar, joka voi ilolla roikkua naulakossa katseen tasolla silloin kun ei ole käytössä.


ReNew suihkuteline valkoisena

 

Raksa-aikana jäi ratkomatta missä shampoo- ja saippuapullot suihkussa säilytetään. Tähän asti niitä on säilytetty lattialla. En ole hennonnut käydä porailemaan mitään telinettä kaakeloituun seinään, ajatellut että toimiihan se kumartelutaktiikkakin. Mutta eipä tartte enää porata eikä kumartaa! Tuossa suihkutelineessä on systeemi jolla sen saa suoraan suihkun putkeen kiinni. Pieni kiristettävä osa ensin putkeen ja sitten sujautetaan vain koriosa sijoilleen. Ja taas tarpeeksi yksinkertainen ulkomuoto, joka ei jälkeenpäin asennettuna ratkaisuna pistä lainkaan silmään. Teline, peili, lasta ja paljon muuta nokkelaa kylpyhuoneeseen löytyy tuolta Stockan Brabantia-kylppäriosastolta.

Kurkataanpa vielä kyökin puolelle, sielläkin oli parille arjen helpottajalle tarve. 

 


Square Canister säilytyspurkit vaaleanharmaana
 

Ollaan koettu tässä keittiössä yksi jauhokoisainvaasio, joka sai alkunsa laatikon pohjalle unohtuneiden suolapähkinöiden jämistä. Sen jälkeen on todellakin tehnyt mieli säilyttää kaikki kuiva-aineet omissa tiiviissä purkeissaan. Square Canister säilytyspurkkien kannesta kuuluu napakka "tsup", kun sen sulkee tai avaa. Ryynit ja muut pysyvät niissä hyvinä, eivät kuivahda eivätkä nappaa makuja kuiva-ainelaatikon muusta sisällöstä. Muitakin fiksuja keittiöarjen sujuvoittajia löytyy, tsekkaa linkki Brabantian keittiötuotteisiin.


Sort & Go roska-astia 25l harmaana


Näillä roska-astioille keksin hetkessä kymmenen käyttötarkoitusta, eri jätelajien kierrätyslootina, koirien murojen säilytykseen, lapsen huoneessa pikkusälän varastoina jne. Nyt aluksi niihin kerätään täällä kotona keräyspaperia ja -metallia. Arvostan näissäkin sitä että on maltettu jättää muotokieli minimalistiseksi, kahva rungon väriseksi ja yksityiskohdat hiljaisiksi. Maastoutuvat hienosti keittiön tuntumaan.

Kaikille Brabantian roska-astioille löytyy oma pussimalli joka istuu kuin hansikas. Eikä pussin reuna tursua missään mallissa kannen alta, vaan pysyy siististi piilossa. Sort & Go toimii meillä kierrätyshommissa hyvin toki kyllä ilman pussiakin. Napataan vain koko astia mukaan takakonttiin kun suunnataan kauppareissulla kierrätyspisteelle viemään papereita, pahveja yms. Brabantian kaikki roska-astiat muuten valmistetaan heidän omalla tehtaalla Belgiassa 100% aurinkovoimalla.

Pieniä juttuja, joilla arkihommista on tullut mukavampia. Ja loppuun vielä huikkaus että Instassa storien puolella vilautan tänään miten tuon suihkutelineen kiinnistyhomma toimii, suuntaa siis sinne jos kiinnostaa tarkemmin!
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti