11.5.2021

TerassillaLämpö tuli ja teki meidän taloon yhden huoneen lisää. Ovi takapihalle avataan heti aamusta ja lintujen mölinä kantautuu ihanasti sisälle asti. Terassin kalustuskin asettuu pikkuhiljaa uomiinsa - sen huomaa siitä että siellä alkaa viihtyä koko ajan useammin. 

Lasitetulle puolelle terassia hankittiin löhösohvaksi Ikean Havsten. Sen kaverina on saman puodin Saltholmen-kahvittelupöytä ja lastutuoleja. Tuoleja on vielä vähän ruuhkaksi asti, mutta ne harvenevat tuosta kunhan mökki valmistuu ja osa muuttaa sinne. Täällä kasvattelen kaikkea keittiössä jatkuvasti kuluvaa syötävää: salaatteja, basilikaa, minttua, lehtipersiljaa, ruohosipulia, valkosipulia ja niin edelleen. Näihin ei tarvitse kummoista viherpeukaloa, senkun tyrkkää kaupan yrttien ja salaattien jämät multaan ja muistaa kastella. Pari kirsikkatomaatin taintakin olen laittanut kasvamaan. Niiden hoidoksi piisaa varkaiden pois napsiminen, se onkin mieluisaa puuhaa kun näppeihin jää niistä niin huumaava kesän tuoksu. Isossa terrakottaruukussa talvehtinut raparperikin on vähästä huomiosta ja koleista keleistä huolimatta ehtinyt jo komean kokoiseksi.

Avokuistin puolella pidän minipuutarhaa. Viljelylaatikossa kasvaa isotähtiputkea, suuriin ruukkuihin on näiden kuvien ottamisen jälkeen muuttanut koristekirsikkapuu ja kanukkapensas. Ja niitä voi istuskella vahtailemassa vanhalla kansituolilla.Koitan nyt jarrutella istutteluintoa: kesä kuluu mökkiä rakentaessa ja terassikasvien hoidon kanssa voi olla vähän niin ja näin. Jarruttelu onnistuu vaihtelevalla menestyksellä ja on erityisen vaikeaa jos hairahdun kevätpäissäni puutarhamyymälään.
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti