7.3.2021

Painavan peiton alla

 

Lapsesta asti sama juttu: en saa hyvin unta jos peitto ei ole painava. Kaikki peitot vertautuvat aina mummolan "tonnitäkkeihin" - tiedättehän ne kiiltäväpintaiset, pumpulitäytteiset täkit jotka painavat kuin synti, joiden alla tulee turvallinen olo ja unen saa sekunnissa? Mummolatäkit ovat muuten loistavia, mutta ne ovat nykypussilakanoihin auttamattomasti liian pieniä. Tarpeeksi paksu ja painava tekokuituinen nykypeitto taas ei tule kyseeseen, koska sen alla ainakin tulee takuukuuma. Aika pitkään käytin kahta peittoa päällekkäin, jotta oli tarpeeksi painoa ja kuuman tullen saatoin töniä toisen syrjään.  

 

Reilu vuosi sitten löysin vihdoin täydellisen peiton, joka painaa tarpeeksi ja jonka alla ei tule tuhtiudesta huolimatta kesälläkään hiki. Täydellistä. Porin Villa ja Peite valmistaa luomupuuvillasta paksuja peittoja jotka ovat justiinsa oikeanlaisia. Nykyään tuo peitto näköjään kulkeekin näemmä osuvasti nimellä painopeitto, kun ostin omani, taisi nimi olla ihan vain "Luomupuuvillapeitto - vahva".  Peitto oli upouutena vähän jäykkis, mutta pehmeni siitä nopeasti supermukavaksi. Ja nyt en enää vaihtais, aivan loistava. Siispä tästä vilpitön suositus painavien peittojen ystäville! Muu perhe kattoo mua kuin outoa lintua, tykkäävät kevyistä peitoista ja nukkuvat joskus jopa PELKÄLLÄ PUSSILAKANALLA - nähdäkseni täysin käsittämätöntä toimintaa.

(Toinen suosituksen arvoinen tuote Villalta ja Peitteeltä: villatäytteinen patjansuoja. Mun rakas, selälle juuri sopiva, muhkea petauspatjani on tekokuituinen ja ohuella luonnonmatskuista valmistetulla patjansuojalla kuorrutettuna se on vieläkin fantastisempi. Ei hiosta sitten yhtään helteilläkään. )

 



1 kommentti :

  1. Täällä yksi pelkällä pussilakanalla nukkuva. Tosin näin talvella yritän käyttää täkkiä, mutta kuuma tulee melkein aina ja silloin on vieressäni torkkupeitto jonka voin ottaa lämpimän peiton sijaan käyttöön. Olisi kiva löytää tuollainen unelmapeitto jonka alla ei tulisi kuuma, mutta en haluaisi kallista kokeilua tehdä jos ei sitten kuitenkaan ole sopiva.

    VastaaPoista