11.4.2020

Ah pihalla!


Tämä näky tekee kyllä nyt mielelle NIIN hyvää. Meidän kaupunkitalon pihaan männäsyksynä istutetut pensaat, puut ja perennat alkavat pukata silmua ja versoa silmissä!

Jälkeenpäin ajatellen hoksaan että tän talon rakentamisessa pihabudjetti tuli kyllä jätettyä turhan niukaksi. Siitä suurin osa valui jo maa-ainesten tontille tuomiseen ja niiden paikoilleen ajamiseen. Siispä nyt ei auta muu kuin jatkaa pihahommia pikku hiljaa ja omin käsin ja lapioin. Koska budjetti on todella napakka, teinkin viime vuoden syyskuulla niin että aloin vaania puutarhmyymälöiden poistomyyntejä. Nappasinkin sitten ison satsin puiden, pensaiden ja perennojen taimia mukavilla -60% alennuksilla ja istuttelin niitä pihaan suurin piirtein oikeille paikoilleen. Homma jatkuu ilmojen lämmettyä siis siitä.


Istutusalueet ja kulkuväylät ovat  jotenkuten jo paikoillaan, tolviisiin kuin kuvassa yllä hiukan näkyy. Nyt minä jatkan niiden reunustelemista ja hienosäätöä. Joitakin jo istutettuja kasveja mun tarttee myös siirtää pikkuisen paremmille paikoille. Sitten vuorossa olisikin kalkitsemista, lannoitusta ja istutusalueiden siistimistä. Siitä hommasta antavatkin vinkkiä jo nuo kuvan vasemman ylänurkan muhkeat kasat. Siinäpä lapiolle hommia, aika ihanan paljon tekemistä riittää! Kulkuväylien kivituhkat tarttis myös tasoittaa ja tiivistää. Edistetään ja päällystellään pihaa nyt sitä mukaa kuin lihasvomat ja rahnat riittävät.

Ajasta ei tänä keväänä onneksi ole pulaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti