12.2.2020

Työhuoneen rauhaa


Työhuone on edelleen ehkä yksi mun suosikkikohtiani tässä meidän uudessa talossa. Se on varmaankin tuo William Morrisin mieletön tapetti Willow Boughs* joka tekee tästä tilasta erityisen rauhoittavan ja kutsuvan. Paitsi että minä teen täällä päivisin paljon töitä ja koulutöitä, on huone iltaisinkin usein valloitettu. Täällä majailee usein hän joka haluaa hetken rauhaa ja hiljaisuutta, tehdä jonkun keskittymistä vaativan homman tai ottaa pienet salanokoset.

Alun alkaen työhuoneessa oli pöytäkin (vanha Artekin ruokapöytä), mutta möin sen eteenpäin kun totesin etten koskaan tee töitä se ääressä. Kun naputan kotona tietokoneella hommia, teen sen useimmiten sohvalla mahdollisimman mukavassa asennossa istuen. Niinpä voisikin sanoa että työpöydän sijaan tuossa on minun työsohvani.

Työhuoneen ikkunat ovat lounaaseen ja luoteeseen, valo täällä on siksi aina hiukan hämärämpi ja viileämpi kuin muualla talossa. Rauhoittava tekijä sekin. Työ- ja lukuvalona sohvan vieressä on Artemiden Tolomeo Lettura, jonka löysin käytettynä Tori.fi:stä.

*tapetti tullut taloon kaupallisen yhteistyön myötä Domus Classicalta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti