18.9.2019

Eteisessä


Palataanpa Sunnuntai-tunnelmista kaupunkiin. Tältä näyttää eteisnäkymä kun astuu uuden talon ovesta sisään. Eteisen sisustus koostuu yksinkertaisesti naulakosta ja penkistä, molemmat vaaleaa puuta. Muuta ei oikeastaan tarvitakaan kun tilan pintamateriaaleissa itsessään on väriä ja struktuuria: lattian punaruskea laatta ja seinän sormipaneeli tekevät eteiseen luonnetta eikä se näytä tyhjänäkään autiolta. Värimaailma elää sitten sen mukaan mitä rytkyä milloinkin naulakossa roikotetaan. Nyt äidyin ottamaan kuvan kun tämä farkkujen, lippisten, lenkkareiden, laukkujen ynnä muun sattumanvarainen väriyhdistelmä rimmasi niin kivasti.

Simppelit naulakot (niitä on tuossa vierekkäin kaksi) löytyivät Granitista ja Artekin ritiläpenkki tilattiin Finnish Design Shopista*.

*penkistä saatu alennusta

3 kommenttia :

 1. Kaunista!
  Myös tuo seinänaulakko, josta itsellä valitettavasti huono kokemus: ostin tyttären uuteen kotiin parikin tuollaista, laitettiin matalammalle kuin mitä teidän, ajatuksena, että toimii lasten takeille/repuille. Ei valitettavasti toiminut; mikään ei tahtonut pysyä niissä. Tapit olivat ehkä liian lyhyet? Liian suuressa kulmassa?
  Onneksi löysin myöhemmin Artekin pop up myynnistä (Turusta) hyvin saman näköiset, saarnipuiset (muistaakseni Gullichsenin suunnittelemat, en ole varma) naulakot, joissa oleellinen ero oli jokaisen tapin päässä oleva pienen pieni tappi, joka estää vaatetta/reppua tippumasta. Hintaa oli tietenkin moninkertaisesti tuohon Granitin naulakkoon verrattuna, mutta on osoittautunut jokaisen euron arvoiseksi.
  On kyllä hassua, miten jonkun asian toimimisen/toimimattomuuden toteaa vasta käytössä, ostaessaan ei vaan näe kaikkea.

  VastaaPoista
 2. Hei, millaisia kokemuksia sinulla tuosta eteisen lattiasta on nyt vuosien mittaan? Pysyykö siistinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut erinomaisen hyvä! Pysyy siistinä, eikä tuossa värissä näy oikeastaan mikään lika.

   Poista